bannerPos

Ukrainske medhjælpere samles på fodboldbanen

Oleksandr Pryadko (tv) og Oleg Osejko (th) er ligesom størstedelen af spillerne kommet til Danmark for at arbejde i landbruget.

Christian Carus

Journalist(Kvæg)
10-02-2019 16:00
Flere gange om ugen trækker Sallingsund FC Inter ukrainske landbrugsmedarbejdere fra en stor del af Midt- og Vestjylland til træningsbanen i Højslev.

Der er over 120 kilometer fra Varde til kunstgræsbanen i Højslev syd for Skive. Der er knap 50 kilometer mellem banen og Kjellerup, og det samme gør sig gældende for afstanden til Aulum og Aars.

Desuden er der godt 30 kilometer til det officielle klubhus i Glyngøre.

Men afstanden og en frostkold fredag aften holder ikke folk tilbage.

- Der kommer spillere fra en stor del af Jylland hertil. Det er også derfor, vi har valgt at træne i Højslev og ikke Glyngøre. Højslev ligger mere centralt, fortæller den ene af trænerne for Sallingsund FC Inter, Oleg Osejko.

 

Ukrainsk pas

Ligesom langt de fleste af de 30 spillere, der er mødt op for at sætte gang i udendørssæsonen, har Oleg Osejko ukrainsk pas og arbejder på en gård.

Også initiativtageren og den anden halvdel af trænerteamet for den internationale afdeling af Sallingsund FC, som har eksisteret i tre år og på gode dage kan trække op til 40 spillere i fodboldstøvlerne, Oleksandr Pryadko, har ni års erfaring i at arbejde på danske gårde, men fungerer nu som sælger for firmaet Vengsystem, der producerer ventilations- og varmesystemer til stalde.

 

Danskundervisning

Han ser fodboldklubben som et godt redskab til at få de østeuropæiske landbrugsarbejdere til at føle sig bedre hjemme i Danmark.

For ud over aktiviteterne på banen, fylder snakken i omklædningsrummet meget. Her bliver der både fortalt røverhistorier over en dåseøl og givet gode råd til, hvordan tingene hænger sammen i Danmark, mens Oleksandr Pryadko også har afsat tid til at undervise sine spillere i dansk og jævnligt hjælper med at skrive jobansøgninger.

- Det er vigtigt at have noget at give sig til udover sit arbejde, og i forhold til humor, kultur og ikke mindst sproget kan det være lettere at falde til her end i mange andre klubber. Og med danskundervisning og mange snakke om, hvordan tingene foregår i Danmark i forhold til Ukraine, synes jeg, vi har masser at byde på i forhold til integrationen af medarbejderne, siger Pryadko, der dog understreger, at danske spillere også er velkomne til at lægge vejen forbi.

Udover at være et tilbud til internationale medarbejdere håber Oleksandr Pryadko også, at de danske arbejdsgivere kan se fordelene ved at have en klub som Sallingsund FC Inter i nærheden.

- Det gør landmanden mere attraktiv som arbejdsgiver, at han også kan tilbyde en fodboldklub i forhold til ansættelsen. Jeg tror på, at det giver en gladere medarbejder, at have en fritidsaktivitet og et netværk, hvor han kan trække på erfaringer fra andre, der måske har været her længere tid end ham selv eller få gode råd for andre, der har stået i samme situation, siger træneren, der på det sportslige plan også har set sine spillere klare sig godt.

Med et hold i Serie 3 og Serie 5 og ikke mindst en nylig kvalifikation til den landsdækkende 1. division i futsal, ligger man bedre end klubbens hovedafdeling, der som det bedste kan mønstre et hold i Serie 4.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer