Overvejer hyrdehunde efter nye angreb på får

Storålam nær Holstebro har mistet 12 får i den seneste uge ved to episoder. Som tidligere mistænkes ulve for at være skyld i episoderne.

Den store fårebestand, som har været udsat for flere angreb fra blandt andet ulve, var to gange i sidste uge udsat for angreb. Efter at to får mistede livet efter et angreb tidligere på ugen, blev der søndag igen fundet døde får på den 5000 fårs store farm søndag, oplyser facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

- Der har været to angreb i løbet af den seneste uge, og nu er i alt 12 dyr væk, siger ejeren af Storålam, Jørgen Blazejewicz ifølge tvmidtvest.dk.

- Vi har fundet seks døde får på marken - nogle af dem var røget i åen og er endt længere nede. Så vi gætter på, at de får, som vi ikke har fundet, er druknet i åen eller blevet slæbt væk af et rovdyr. Vi har fundet store fodspor ude på marken, siger han.

Overvejer hyrdehunde som beskyttelse
For at kunne imødegå fremtidige angreb fra eksempelvis ulve, undersøger Storålam nu muligheden for at beskytte fårene med hyrdehunde.

- En vogterhund vil forhåbentlig kunne holde ulven væk fra vores dyr, og hvis vi er rigtig heldige, kan den måske også slå en ulv eller to ihjel.

- Her hos os har vi markarealer, der ikke er offentligt tilgængelige, og her tænker vi, det kunne lade sig gøre at beskytte fårene. Men vi har også arealer, hvor det ikke er tilladt at have en hund gående, så det er et problem, at det kun er en mindre del af vores område, hvor vi ville kunne bruge sådan en hund, siger fåreavler Peter Helén til tvmidtvest.dk.

Sammen med Jørgen Blazejewicz tager han nu på studietur til Tyskland for at lære mere om de fordele og ulemper, der kan være ved at have hyrdehunde til beskyttelse mod ulve.

Læs også