bannerPos

Tre ulve står bag gentagne angreb på husdyr

Ulveforskerne i Aarhus fortæller i et nyt notat, at ulve står bag langt de fleste af de husdyrangreb, hvorfra der er undersøgt spytprøver i perioden 1. april-30. juni 2018.

Per Jørgensen

Journalist
08-11-2018 07:44
Ulveforskerne i Aarhus fortæller i et nyt notat, at ulve står bag langt de fleste af de husdyrangreb, hvorfra der er undersøgt spytprøver i perioden 1. april-30. juni 2018.

I de resterende syv tilfælde var det ikke muligt for forskerne at fastslå, om det var ulv, guldsjakal eller hund. 

I 11 af de 17 sikre ulveangreb er det ifølge notatet også muligt at køns- og individbestemme ulven. Det viste sig, at tre han-hvalpe fra det vestjyske Stråsø-kobbel - GW900m, GW924m og GW932m - tilsammen står bag de 11 angreb. Der er altså tale om gentagne angreb på husdyr, hvorfor de tre ulve, der blev født i 2017, ifølge forvaltningsplanen er problemulve, der bør reguleres, men det forholder notatet sig ikke til. 

Se hele notatet på http://dce.au.dk/…/Notater_2…/Statusnotat_ulv_2kvar_2018.pdf

"Notatet fra Aarhus bør vække til handling hos myndigheder og politikere, når tre navngivne ulve reelt udpeges som problemulve, der gentagne gange har angrebet husdyr. Den betegnelse bruger forskerne ikke, men det er jo det, det er, når de tilsammen har nedlagt mindst 11 får og lam på blot tre måneder. Den ene af de tre hvalpe - GW932m - er nu angiveligt i Slesvig-Holsten, hvor den fortsætter med husdyrangreb. Forhåbentlig er man også syd for grænsen klar til at tage konsekvensen af de dokumenterede, gentagne angreb på husdyr: Problemulve skal pilles ud”, siger Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre og redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark".

Rådner væk: Uudnyttede roetoppe og halm gemmer på energi svarende til en halv milliard liter olie

Der ligger biomasse nok til produktion af 500 millioner kubikmeter biometan og rådner på danske marker hvert år, vurderer ekspert.

Er din gård i virkeligheden en villa?

Nye vurderinger kan have stor betydning for mindre landbrugsejendomme, siger skatterådgiver.

Denne uges markangreb

Planteavlskonsulenter landet over melder hver uge deres observationer af sygdomme og skadedyr i markerne ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, der her giver en status på denne uges aktuelle angreb.

Flydende gødning svider vintersæden voldsomt i år

– Vi har aldrig set noget lignende, fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak i denne uge om de voldsomme gulsvidninger, som nu ses efter udsprøjtning af flydende N.

Kartoffellægningen er i gang hos Jørgen Nederby

Efter sidste uges frostgrader glæder kartoffelavler Jørgen Nederby sig over at være i gang med lægningen af de 220 hektar kartofler. Han forventer at være færdig 1. maj.

Energi fra restprodukter kan erstatte naturgassen

Biogas kan udnyttes til at producere el, når det ikke blæser, og solen ikke skinner. Biogas kan nemlig oplagres i modsætning til vind- og solenergi.

Vandløbshøring medfører blot små-justeringer

De høringssvar, om hvilke mindre vandløb der skal med i vandområdeplanerne, er nu gennemgået. Det samlede resultat er, at det fortsat er knap 1.000 km mindre vandløb som udgår af vandområdeplanerne.
Side 1 af 1518 (30359 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer