bannerPos

Advokat: Vandløbs-afgørelse er principiel for landbrug i hele Danmark

Afgørelsen kan få principiel betydning for landbrug i hele Danmark, mener advokat Anker Laden-Andersen ved HjulmandKaptain. Foto: Colorbox

Morten Ipsen

Journalist
08-02-2019 13:00
Afgørelserne fra Miljø- og Fødevareklagenævnet er principielle og kan få betydning for landbrug i hele Danmark, vurderer advokaten, der fører erstatningssag mod Odder Kommune.

Afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet fastslår, at det er Odder kommune, der har pligt til at dokumentere, at der er sket tilstrækkelig vedligeholdelse af Åkær Å samt de regulativer, der gælder.

Men afgørelserne er ikke kun interessante for Aakær Gods, vurderer Aakær Gods’ advokat i sagen, Anker Laden-Andersen, HjulmandKaptain.

- Afgørelserne fra Miljø- og Fødevareklagenævnet er principielle og kan få betydning for landbrug i hele Danmark, idet afgørelserne fastslår, at der består en pligt for kommunerne til at foretage oprensning og dokumentere, at dette er sket, siger han, og tilføjer:

- Afgørelserne fastslår også, at en kommune har pligt til at sikre klare og tydelige vandløbsregulativer og har en pligt til at være tydelige og klare i krav omkring retablering.

 

Vigtig medvind

Chefjurist Nikolaj Schulz fra Bæredygtig Landbrug er enig.

- Afgørelsen giver landbrugserhvervet vigtig medvind, fordi det slås fast, at det påhviler kommunen at sikre, at vandløb administreres i overensstemmelse med vandløbsloven – det er altså ikke bredejerne, der skal holde øje med om oprensningen foretages.

Afgørelserne kan vise sig at få stor betydning i en erstatningssag, som Aakær Gods har anlagt mod Odder kommune omkring manglende vedligeholdelse og oprensning af Åkær Å.

I juni måned afviste Odder Kommune i en svarskrivelse på 31 sider alle anklager fra Koed-Jørgensen, og at han har krav på erstatning. Kommunen lagde dog også vægt på, at afgørelsen i klagenævnssagen kan få betydning.

 

Flere klager

Koed-Jørgensen har flere gange klaget til Odder Kommune over manglende vandløbsvedligeholdelse, senest i 2017. Her var svaret fra kommunen, at vedligeholdelsen var i orden, hvorefter Koed-Jørgensen klagede til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Sagen er ikke blevet berammet for retten endnu.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer