bannerPos

Stort skulderklap: 338 vil anlægge minivådområder

Sammen med det endelige tilsagn om, at man kan anlægge et minivådområde, kan man se frem til at få en forskudsudbetaling på 50 procent af alle etableringsudgifter. Resten betales, når projektet er færdigt. Arkivfoto

Redaktionen

07-05-2019 14:08
Stort skulderklap fra Jakob Ellemann-Jensen til landmænd og andre lodsejere.

Miljø- og Fødevareministeriet har fået 338 ansøgninger fra landmænd og andre lodsejere, der ønsker at anlægge et minivådområde for at mindske udledningen af kvælstof og fosfor til vandmiljøet.

Det viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen efter at ansøgningsrunden lukkede fredag ved midnat.

Sidste år var der 78 landmænd og lodsejere, der søgte samme ordning, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) glæder sig over, at markant flere landmænd i år er interesserede i at gøre en indsats for vandmiljøet.

- Landmændene fortjener et stort skulderklap for at tage ansvar for vores vandmiljø. De er klar til at gøre en frivillig indsats og er bevidste om deres ansvar over for miljøet. Det skal de have ros for. Interessen for minivådområderne er et stort skridt på vejen mod målet, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Et vigtigt skridt for miljøet

Minivådområder er en vigtig forudsætning for de forbedrede gødningsmuligheder, landmændene fik som følge af Fødevare- og Landbrugspakken. Selvom det søgte antal minivådområder ikke er ensbetydende med, at landmændene når i mål med de frivillige indsatser, de skal levere, er det et vigtigt skridt på vejen, skriver ministeriet i en meddelelse.

Landmænd og lodsejere, der allerede nu er klar til at gå i gang med gravearbejdet på deres jord, modtager et betinget tilsagn til dette, hvis Landbrugsstyrelsen vurderer, at de opfylder de væsentligste krav til projektet. Senere vil landmændene modtage et endeligt tilsagn eller - i sjældne tilfælde - et afslag på deres ansøgning.

laj

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next