bannerPos

Stort skulderklap: 338 vil anlægge minivådområder

Sammen med det endelige tilsagn om, at man kan anlægge et minivådområde, kan man se frem til at få en forskudsudbetaling på 50 procent af alle etableringsudgifter. Resten betales, når projektet er færdigt. Arkivfoto
07-05-2019 14:08
Stort skulderklap fra Jakob Ellemann-Jensen til landmænd og andre lodsejere.

Miljø- og Fødevareministeriet har fået 338 ansøgninger fra landmænd og andre lodsejere, der ønsker at anlægge et minivådområde for at mindske udledningen af kvælstof og fosfor til vandmiljøet.

Det viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen efter at ansøgningsrunden lukkede fredag ved midnat.

Sidste år var der 78 landmænd og lodsejere, der søgte samme ordning, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) glæder sig over, at markant flere landmænd i år er interesserede i at gøre en indsats for vandmiljøet.

- Landmændene fortjener et stort skulderklap for at tage ansvar for vores vandmiljø. De er klar til at gøre en frivillig indsats og er bevidste om deres ansvar over for miljøet. Det skal de have ros for. Interessen for minivådområderne er et stort skridt på vejen mod målet, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Et vigtigt skridt for miljøet

Minivådområder er en vigtig forudsætning for de forbedrede gødningsmuligheder, landmændene fik som følge af Fødevare- og Landbrugspakken. Selvom det søgte antal minivådområder ikke er ensbetydende med, at landmændene når i mål med de frivillige indsatser, de skal levere, er det et vigtigt skridt på vejen, skriver ministeriet i en meddelelse.

Landmænd og lodsejere, der allerede nu er klar til at gå i gang med gravearbejdet på deres jord, modtager et betinget tilsagn til dette, hvis Landbrugsstyrelsen vurderer, at de opfylder de væsentligste krav til projektet. Senere vil landmændene modtage et endeligt tilsagn eller - i sjældne tilfælde - et afslag på deres ansøgning.

laj

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next