Agri Nord: Ikke realistisk at vinde vandplan-sag

Det er umuligt at vinde en retssag mod staten for vandplanerne lige nu. Derfor skal L&F ikke rejse en sag, mener formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

I modsætning til Bæredygtigt Landbrug har Landbrug &Fødevarers primærbestyrelse besluttet ikke at indlede en retssag mod staten for vandplanerne. Det er sket efter en faglig vurdering.
 
L&F’s advokat Håkun Djurhuus fastholder således, at der ikke kan indledes en retssag i dag, hvis målet er at vinde sagen. Agri Nords formand Carl Christian Pedersen uddyber:
 
- Vi har en anden strategi. BL har valgt deres. Forhåbentlig flytter de noget med den, og må-ske kan de strategier mødes på et senere tidspunkt, men for nuværende ser vores advokat ingen grund til at gå ind i en retssag, siger han i en pressemeddelelse.
 
Håkun Djurhuus’ vurdering skyldes blandt andet, at planerne i dag er udmøntet med hjemmel i loven om vandplanlægning.Desuden er der endnu ikke grundlag for at fastslå konsekvenserne af de kommende indsatser, fordi disse ikke er vedtaget, og en dommer kan ikke forholde sig til noget eventuelt
.
- Derfor skal L&F ikke på nuværende tidspunkt spilde ressourcer på en retssag, der ikke kan vindes, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.
 
Kan stævne på velegnet tidspunkt
 
Agri Nord-formanden ser dog positivt på, at Landbrug & Fødevarer indleder en retssag mod staten for vandplanerne, når der er en chance for at vinde.
 
- L&F kommer på banen på det tidspunkt, hvor vi ser muligheder ved domstolene. Ikke for tidligt og ikke for sent, siger han.
 
I mellemtiden bakker han op om L&F’s udmeldinger om, at det er positivt, at der gøres alt for at få vandplanerne på rette spor. Han mener desuden, at det er rigtigt, at L&F bakker op om Bæredygtigt Landbrugs retssag moralsk og med faglig support.

Læs også