bannerPos

Minister: Miljøstyrelsen er opmærksom på atypiske målinger

Miljøstyrelsen er opmærksom på, om eventuelle atypiske målinger, der kan tilskrives oprensnings-/bypassaktiviteterne i fjorden ikke bliver medtaget i vurderingsgrundlaget for de kommende vandområdeplaner, skriver Jakob Ellemann-Jensen i et svar til Gefion.

Lasse Ege Pedersen

25-04-2019 10:16
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) afviser, at landbruget omkring Karrebæk Fjord reguleres på forkert grundlag som følge af tilladelse til dumpning af slam og bundfald fra sejlrende inde i fjorden.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) deler ikke de bekymringer, som landmænd i oplandet til Karrebæk Fjord har givet udtryk for efter, at Næstved Havn har fået tilladelse til at dumpe 28.000 kubikmeter bundfald fra sejlrenden inde i selve fjorden.

Det gør ministeren klart i et brev til Gefions næstformand, Poul Henrik Prahl, som Effektivt Landbrug har fået lov til at se. Før Miljøstyrelsen i slutningen af sidste måned gik ud og beklagede, at der var sket en fejl, da Næstved Havn fik tilladelsen, så havde man i Gefion bedt ministeren om at komme med sit syn på sagen.

Tilladelsen er blevet givet i et område, hvor der er ålegræs og målestationer.

- Det er ikke min opfattelse, at landbruget i oplandet til Karrebækminde Fjord reguleres på et forkert grundlag. Miljøstyrelsen er opmærksom på, om eventuelle atypiske målinger, der kan tilskrives oprensnings-/bypassaktiviteterne i fjorden, ikke bliver medtaget i vurderingsgrundlaget for de kommende vandområdeplaner, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Roser styrelsen

Ministeren roser i samme brev sin styrelse for at have reageret efter, at man fra Gefions side har gjort opmærksom på sagen.

- Jeg er meget enig i, at det er vigtigt, at vi er meget grundige, når der gives tilladelser til aktiviteter, der kan påvirke både miljø og erhverv. Miljøstyrelsen har på baggrund af Gefions henvendelse atter set på sagen og har erkendt, at de ikke vil anbefale, at der gives tilladelse til bypass, hvor der er ålegræs og målestationer. Derfor noterer jeg mig med tilfredshed, at Miljøstyrelsen har genoptaget dialogen med Kystdirektoratet om den tilladelse til bypass af materiale i Karrebækminde Fjord, der er udstedt.

- Jeg har forsat tillid til, at Miljøstyrelsen og Kystdirektoratet får belyst sagen fra alle vinkler, så den løsning, der måtte blive landet, er den rigtige, skriver Jakob Ellemann-Jensen i sit svar til den sjællandske landboforening.

Stoler ikke på myndighederne

Fra Gefion har Poul Henrik Prahl kort før påsken gjort opmærksom på, at han ikke stoler på det, når det fra myndighederne lyder, at man vil se bort fra atypiske målinger.

Det begrunder han med situationen fra »Danmarks mest forurenede vandområde«, Stege Nor, hvor en måling af klorofyl i 2011 stak markant ud, og som dermed har spillet en stor rolle i, at man på Møn skal reducere kvælstofudledningen med hele 72 procent.

Effektivt Landbrug er i den sag lovet svar fra Miljøstyrelsen i næste uge.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next