bannerPos

Velkommen hos flotte limousine-dyr

Søren Lytzen Paulsen arbejder meget med avl inden for limousinerne og har bl.a. hentet tyre i Frankrig.

John Ankersen

Journalist
22-01-2019 09:00
Fire limousinebesætninger byder velkommen mellem tyre, køer og kalve lørdag 2. februar

For nogle er en limousine en bil, men for andre er det kvæg. Lørdag 2. februar fra kl. 10-16 er der rig lejlighed til at få det sidste bekræftet, når fire af de lokale besætninger omkring Ribe og Toftlund åbner stalddørene til deres limousinebesætninger.

Her er der lejlighed til at kommer tæt på både køer, tyre og kalve, og alle er velkomne til at kigge forbi.

- Vi plejer at lave sådan et arrangement hvert år, hvor det både er folk fra byerne uden det store kendskab til landbruget og nuværende og måske kommende avlere, der kommer for at få inspiration, lyder det fra Allan Lorentzen, formand for Limousineforeningen Område Syd.

 

Kål og kreaturer

Søren Lytzen Paulsen er vant til at præsentere sine dyr. Han har udstillet på både dyrskuet i Aabenraa, Landsskuet og Agromek og har også tidligere inviteret indenfor i stalden på Skovlundvej 10 ved Toftlund, hvor dyrene går i dybstrøelse.

- Jeg startede med Limousine i 1986 og har i dag 30 moderdyr og i alt 60-70 dyr og har hentet flere tyre i Frankrig og arbejder meget med avlen, fortæller Søren Lytzen Paulsen, der har besætningen ved siden af sit tømrerfirma med otte ansatte.

Børge Andersen driver sit landbrug med 10 køer på Gl. Kongevej 4 ved Ribe, hvor han også dyrker kål til salg i lokale butikker.

- Jeg startede med kødkvæg i 1980 og startede med krydsninger, men i dag er det rent limousine og sælger meget af kødet gennem gårdbutikken, fortæller Børge Andersen, der tidligere har holdt åbent hus om sommeren.

 

En livsstil

På Vesterengevej 26 ved Ribe går 30 limousiner, hvoraf der er 10 køer. Her er det to generationer, der står bag besætningen. Det er Ole og Matias Ebbesen, der hygger sig med dyrene.

- Det er fint at have noget sammen med sønnen, noterer Ole Ebbesen inden åbent hus-arrangementet, der er det første af slagsen i besætningen, der har gået på gården siden 2000.

Allan Kosegarten har haft limousiner i mere end 30 år. Tidligere var det med udgangspunkt i en gård ved Bredsten, men nu er det ved en historisk gård på Sdr. Farupvej 37, hvor dyrene kan gå ind og ud, som det passer dem.

- Det er lidt en livsstil at have sådan en besætning ved siden af sit normale job, og jeg arbejder meget med avl og køber normalt en go’ tyr og inseminerer ikke, lyder det fra Allan Kosegarten.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer