bannerPos

Velkommen hos flotte limousine-dyr

Søren Lytzen Paulsen arbejder meget med avl inden for limousinerne og har bl.a. hentet tyre i Frankrig.

John Ankersen

Journalist
22-01-2019 09:00
Fire limousinebesætninger byder velkommen mellem tyre, køer og kalve lørdag 2. februar

For nogle er en limousine en bil, men for andre er det kvæg. Lørdag 2. februar fra kl. 10-16 er der rig lejlighed til at få det sidste bekræftet, når fire af de lokale besætninger omkring Ribe og Toftlund åbner stalddørene til deres limousinebesætninger.

Her er der lejlighed til at kommer tæt på både køer, tyre og kalve, og alle er velkomne til at kigge forbi.

- Vi plejer at lave sådan et arrangement hvert år, hvor det både er folk fra byerne uden det store kendskab til landbruget og nuværende og måske kommende avlere, der kommer for at få inspiration, lyder det fra Allan Lorentzen, formand for Limousineforeningen Område Syd.

 

Kål og kreaturer

Søren Lytzen Paulsen er vant til at præsentere sine dyr. Han har udstillet på både dyrskuet i Aabenraa, Landsskuet og Agromek og har også tidligere inviteret indenfor i stalden på Skovlundvej 10 ved Toftlund, hvor dyrene går i dybstrøelse.

- Jeg startede med Limousine i 1986 og har i dag 30 moderdyr og i alt 60-70 dyr og har hentet flere tyre i Frankrig og arbejder meget med avlen, fortæller Søren Lytzen Paulsen, der har besætningen ved siden af sit tømrerfirma med otte ansatte.

Børge Andersen driver sit landbrug med 10 køer på Gl. Kongevej 4 ved Ribe, hvor han også dyrker kål til salg i lokale butikker.

- Jeg startede med kødkvæg i 1980 og startede med krydsninger, men i dag er det rent limousine og sælger meget af kødet gennem gårdbutikken, fortæller Børge Andersen, der tidligere har holdt åbent hus om sommeren.

 

En livsstil

På Vesterengevej 26 ved Ribe går 30 limousiner, hvoraf der er 10 køer. Her er det to generationer, der står bag besætningen. Det er Ole og Matias Ebbesen, der hygger sig med dyrene.

- Det er fint at have noget sammen med sønnen, noterer Ole Ebbesen inden åbent hus-arrangementet, der er det første af slagsen i besætningen, der har gået på gården siden 2000.

Allan Kosegarten har haft limousiner i mere end 30 år. Tidligere var det med udgangspunkt i en gård ved Bredsten, men nu er det ved en historisk gård på Sdr. Farupvej 37, hvor dyrene kan gå ind og ud, som det passer dem.

- Det er lidt en livsstil at have sådan en besætning ved siden af sit normale job, og jeg arbejder meget med avl og køber normalt en go’ tyr og inseminerer ikke, lyder det fra Allan Kosegarten.

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next