Høstens Helte:: Ernst og Erik har styr på høsten i Nr. Vium

På modtagepladsen i Nr. Vium har de længe været klar til årets højtid for landmændene. Efter 40 år i DLG har Ernst Bank Olesen godt styr på høsten, for der er ikke meget, han ikke har prøvet før, og de faste rutiner sidder på rygraden. Op til høsten bliver der gjort rent inde i modtagehallen, og udendørs bliver der sat betonelementer op langs kanten, der sørger for at kornet ikke flyver væk.

DLG’s lokation og Land & Fritid-butikken i Nr. Vium ligger lige ud til vejen, hvor trafikken i den grad er præget af landbruget, idet dyretransporter og traktorer ofte kører forbi. Fra sin kontorplads bag skærmen inde bagerst i Land & Fritid-butikken kan Ernst holde øje med brovægten, når først høsten kommer i gang.

- Det er en vigtig udsigt at have, når høstsæsonen raser. Så kan jeg holde styr på, hvem der kommer kørende samtidig med, at jeg løser andre opgaver, fortæller Ernst og fortsætter:

- Høsten er jo en af vores mest travle perioder, men det er også et af de tidspunkter på året, hvor travlheden og det gode humør hænger sammen. Når vi har travlt i høsten, så er det fordi, det går godt – både for landmændene og DLG.

Udover Ernst er Erik Hvas Andersen også en fast del af høstholdet og har været det de seneste 12 år.

- Vi har godt styr på høsten, Erik og jeg. Der er altid os, der bliver i de sene timer, når vi holder længe åbent. Jeg har styr på brovægten, og Erik holder orden på de store bunker af korn. Når dagene bliver rigtig lange under høst, sker det tit, at min kone laver aftensmad til os, som hun kommer forbi med og sætter i frokoststuen. Det er noget bedre end at skulle spise takeaway hver aften i en måned, siger Ernst.

”Goddag Ernst, Farvel Ernst”

Ernst og de andre medarbejdere i Nr. Vium har en god føling med kunderne i lokalområdet og den gode service betyder meget for dem alle sammen. Selv når der er travlt under høsten, skal der være tid til at kunne snakke med landmændene.

- Jeg kan jo næsten gætte, hvem der kommer kørende, når jeg sidder her på kontoret og kan høre traktorerne kommer brummende hen ad vejen. En sommer for nogle år siden var der én af vores faste kunder, der satte skilte i førerhuset, så der stod ’Goddag Ernst’, når de kørte ind på brovægten og ’Farvel Ernst’, når de forlod modtagepladsen med en tom vogn, fortæller Ernst.

Selvom Nr. Vium ikke er en af DLG’s største modtagepladser, kommer der alligevel omkring 9 tusind tons korn ind i løbet af høsten. Ernst har dog fuldstændig styr på kunderne og er løbende i kontakt med dem.

- Vi snakker tit sammen i løbet af dagen – både i forhold til, hvor længe vi holder åbent, og hvor meget de kommer ind med. Der sørger jeg for at være til rådighed, så vi kan få høsten i hus, siger Ernst.

40-års jubilæum til september

Ernst startede i 1981 i det, der dengang hed Superfos Grovvarer, som blev opkøbt af DLG i 1991, og har været en del af koncernen i 40 år til september. Han har været fast inventar på lokationen i Nr. Vium lige så længe.

- Da jeg startede som afdelingsleder tilbage i 1981, var jeg ikke klar over, at jeg skulle være her så længe. Men det ene år tog det andet, og før jeg havde set mig om, var der pludselig gået flere årtier. Årene er fløjet afsted, og det har aldrig været kedeligt. Og så er arbejde også altid bedre med gode kolleger, afslutter Ernst og smiler til Erik.

Læs også