Nye pakhuse baner vej for største udskibning nogensinde

Mollerup Mølle har netop udskibet den største last af korn- og foderstoffer i virksomhedens 80 år lange historie. Det skete fra ét af i alt fire nye pakhuse på Aalborg havn.

Forleden sendte Mollerup Mølle sin hidtil største udskibning af grovvarer afsted fra Aalborg havn, da et skib med hele 15.000 tons korn satte kurs mod Spanien. Den var den største udskibning i virksomhedens 80 årige historie. Mollerup Mølles første pakhus stod færdige i sommeren 2022. De resterende tre pakhuse forventes færdigopført i marts 2023.

Siden 1940 har familievirksomheden Mollerup Mølle drevet forretning fra basen i Nykøbing Mors. Gennem årene har grovvarevirksomheden udvidet sine faciliterer til andre lokationer i landet, og i 2021 tog et nyt kapitel sin begyndelse, da Mollerup Mølle rykkede ind på Aalborg havn og i samarbejde med Port of Aalborg satte gang i opførelsen af 8.000 kvadratmeter pakhuskapacitet fordelt på fire pakhuse.

Hen over sommeren er det første pakhus taget i brug, og det kan allerede mærkes på forretningen. Forleden sendte Mollerup Mølle nemlig sin hidtil største udskibning af grovvarer afsted fra Aalborg havn, da et skib med hele 15.000 tons korn satte kurs mod Spanien.

- Vi glæder os over allerede at se effekten af de nye pakhusfaciliter. Udskibningen var den største enkeltstående last af sin slags, som vi har sendt afsted over kaj. Og trods størrelsesordenen gik lastningen som smurt. Da det gik hurtigst, lastede vi til alles store tilfredshed op mod 1.000 tons i timen takket været blandt andet et godt samarbejde med logistikteamet hos Port of Aalborg, fortæller Jakob Stjerne Hansen, terminal- og afviklingsansvarlig hos Mollerup Mølle.

Nyt strategisk knudepunkt for Mollerup Mølle

For Mollerup Mølle har den nye tilstedeværelse på Aalborg havn stor betydning. Selvom virksomhedens omsætning for længst har passeret en milliard kroner, er en stor del af markedsandelen stadig placeret i Nordjylland. Og med de nye pakhuse placeret tæt ved kajen på Østhavnen i Aalborg Øst kan Mollerup Mølle servicere både lokale og internationale kunder langt mere effektivt.

- Vores forretning har gennem mange år været solidt forankret i og omkring Nordjylland, og sådan skal det blive ved med at være. Vi kigger løbende ind i nye forretningsområder som import og eksport af råvarer og gødning, og i Aalborg får vi direkte adgang til et effektiv logistik-setup, som blandt andet er med til at styrke vores konkurrencekraft uden for landets grænser, lyder det fra Jakob Stjerne Hansen, der uddyber:

- Ved Aalborg havn tillader vanddybden, at vi kan tage imod skibe med mere end 30.000 tons gods. Og med en jernbaneterminal placeret i umiddelbar forlængelse af pakhusene samt en bulkterminal, der på sigt kan indeholde 60.000 tons afgrøder, er lokationen oplagt til at fremtidssikre vores vækstmuligheder i ind- og udland, siger han.

Mollerup Mølles første pakhus stod færdige i sommeren 2022. De resterende tre pakhuse forventes færdigopført i marts 2023.

Læs også