bannerPos

DLG henter milliardbeløb på obligationer

Redaktionen

15-06-2019 11:38

1.900.000.000 kroner. Så meget har DLG hentet på at udstede tyske obligationer, såkaldte Schuldschein i denne uge. Det er den største udstedelse af den obligationstype i Norden nogensinde. Det oplyser grovvarekoncernen.

Schuldschein er et særligt finansieringsinstrument, som de tyske banker traditionelt har anvendt til at finansiere de stærkeste produktionsvirksomheder i den tyske »Mittelstand«. De senere år er anvendelsen af instrumentet dog udvidet, og globale virksomheder som Volkswagen AG og ArcelorMittal anvender i dag Schuldschein som en del af deres finansiering.

- DLG-koncernen har de seneste fem år gennemgået en stor forandring, hvor vi målrettet har styrket vores finansielle nøgletal, forbedret vores finansieringsstruktur og udviklet vores kerneforretning. Det store arbejde kvitterer de finansielle investorer nu for. Udstedelsen af Schuldschein er den til dato største i Norden. Det viser den store tiltro, der er til DLG og vores stærke performance på markederne, siger Lars Sørensen, der er CFO i DLG.

Vil investere i vækst

- Med vores styrkede finansieringsberedskab står vi endnu bedre rustet til at udnytte de muligheder, der dukker op inden for vores kerneforretningsområder Agribusiness, Premix & Nutrition og Retail & Service. Der foregår en kraftig konsolidering i de europæiske landbrugsmarkeder, og den vil DLG tage aktivt del i. Det er vi helt klar til, siger Lars Sørensen.

hka

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next