bannerPos

DLG henter milliardbeløb på obligationer

Redaktionen

15-06-2019 11:38

1.900.000.000 kroner. Så meget har DLG hentet på at udstede tyske obligationer, såkaldte Schuldschein i denne uge. Det er den største udstedelse af den obligationstype i Norden nogensinde. Det oplyser grovvarekoncernen.

Schuldschein er et særligt finansieringsinstrument, som de tyske banker traditionelt har anvendt til at finansiere de stærkeste produktionsvirksomheder i den tyske »Mittelstand«. De senere år er anvendelsen af instrumentet dog udvidet, og globale virksomheder som Volkswagen AG og ArcelorMittal anvender i dag Schuldschein som en del af deres finansiering.

- DLG-koncernen har de seneste fem år gennemgået en stor forandring, hvor vi målrettet har styrket vores finansielle nøgletal, forbedret vores finansieringsstruktur og udviklet vores kerneforretning. Det store arbejde kvitterer de finansielle investorer nu for. Udstedelsen af Schuldschein er den til dato største i Norden. Det viser den store tiltro, der er til DLG og vores stærke performance på markederne, siger Lars Sørensen, der er CFO i DLG.

Vil investere i vækst

- Med vores styrkede finansieringsberedskab står vi endnu bedre rustet til at udnytte de muligheder, der dukker op inden for vores kerneforretningsområder Agribusiness, Premix & Nutrition og Retail & Service. Der foregår en kraftig konsolidering i de europæiske landbrugsmarkeder, og den vil DLG tage aktivt del i. Det er vi helt klar til, siger Lars Sørensen.

hka

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next