bannerPos

EyeFoss-analyser af byg bliver branchestandard til høst

Det er bygprøver, som EyeFoss blandt andet kan bruges til. Arkivfoto: Morten Ipsen.

Henning K. Andersen

10-07-2018 14:59
EyeFoss-analyseapparatet, der er udviklet i samarbejde mellem den danske kornbranche og Foss-koncernen, er klar til at analysere bygprøver allerede i høst 2018. Apparatet kan med stor hastighed, præcision og ensartethed bestemme beskadigede kerner og fremmede arter.

Avanceret kamerateknologi tager over fra det trænede øje i den kommende høst, når helt ny teknologi bliver introduceret i kornlaboratorier over hele landet. Det sker med det nye EyeFoss-analyseapparat, som bruger avanceret kamerateknologi til at øge hastigheden og kapaciteten betragteligt i forhold til i dag. EyeFoss er udviklet af Foss  Analytical A/S i samarbejde med den danske kornbrancheorganisation, Dakofo, og Seges. 

EyeFoss tager et digitalbillede af hver kerne separat og vil mere end tidoble antallet af ker-ner, der analyseres i en enkelt kornprøve, og dermed mindskes den statistiske usikkerhed i forhold til de hidtidige, manuelle analysemetoder. EyeFoss skal i første omgang bruges til analyser af byg. 

EyeFoss vil kunne anvendes til at vurdere flere vigtige parametre i kornprøver, herunder bestemmel-se af fremmede arter som for eksempel hvede i bygprøver. Analyseapparaterne vil desuden supportere, styrke og effektivisere analyser til bestemmelse af afskallede kerner i byg, som mange landmænd havde fokus på i høst 2017. 

Ny teknologi skal skabe ny branchestandard 
I mere end 25 år har kornbranchen baseret kornanalyser på NIT Netværket. Mens NIT’en kan måle biokemiske parametre som protein, vand og stivelse, har man hidtil manglet en teknologi, der kan benyttes til andre typer kvalitetsparametre i korn. 

- Dakofo og Foss indledte i 2017 et strategisk samarbejdsprojekt for at modne EyeFoss-teknologien med henblik på at implementere analysekonceptet i et dansk EyeFoss Netværk i kornbranchen. EyeFoss Netværket vil supplere det eksisterende NIT Netværk, som vi anvender i dag. Det betyder, at vi nu har en hurtig og automatiseret teknologi, som kan anvendes af branchens virksomheder, siger direktør i Dakofo, Asbjørn Børsting.
 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer