bannerPos

Krydret hakkekød til japanerne

Repræsentanter fra den japanske kunde Maruha var på slagteribesøg og imponeret af, hvad de så. Foto: Danish Crown

Redaktionen

15-03-2019 10:00
Det nye anlæg på Danish Crowns slagteri i Blans, der producerer krydret hakkekød til en japansk kunde, er nu officielt taget i brug. Kunden har selv givet faciliteterne det blå stempel.

Mandag morgen tog driftsleder Michael Nygård Jespersen lige en ekstra rundtur i det, der i daglig tale kaldes GSP-afdelingen på Danish Crowns slagteri i Blans. GSP står for Ground Season Pork og er navnet på det krydrede hakkekød, den nye afdeling netop er begyndt at producere til en japansk kunde. Og årsagen til den ekstra rundtur var, at den japanske kunde Maruha kom på besøg, beretter koncernen.

- Vores produktion står altid helt skarpt, men jeg har det bare bedst i maven, hvis jeg lige har været rundt og tjekke alle detaljerne en ekstra gang, fortæller Michael Nygård Jespersen.

Maruha er en af Japans helt store producenter af pølser og andre kødbaserede fødevarer. Virksomheden har været kunde hos Danish Crown i årtier, og det er på baggrund af konkret efterspørgsel fra Maruha, at Danish Crown har investeret et tocifret millionbeløb i det nye produktionsanlæg.

- De var meget tilfredse og syntes, vores anlæg så godt ud. Faktisk fortalte de, at det var det bedste af den slags anlæg, som de har set, og det betyder altså noget, når det er en kunde, der også henter den her type råvarer i både USA og Spanien, siger Søren F. Eriksen, der er administrerende direktør i Danish Crown Pork.

Vil udvide samarbejdet

De japanske gæster fik også lejlighed til at se det højteknologiske baconrøgeri i Blans, inden de fortsatte deres rundtur i Danmark. Inden de rejser hjem, skal de også besøge Danish Crowns slagterier i Ringsted og Horsens, samt Tulips konservesfabrik i Vejle.

- Det er en kunde, som vi kender rigtigt godt, og de viser stor interesse for at udvide samarbejdet med os. Det er meget tydeligt, at de ser muligheder i den nye frihandelsaftale mellem EU og Japan, så nu handler det for os om at tilbyde dem de rigtige løsninger, og der er jeg meget optimistisk, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Michael Nygård Jespersen og hans kollegaer i Blans gør dagligt alt, hvad de kan for at levere den kvalitet Maruha ønsker. Indkøringen af det nye anlæg er fortsat i gang, men de er godt på vej mod at producere de 50 tons om dagen, der er målet.

- Det går stille og roligt fremad. Vi havde lidt bøvl med maskinerne i starten, men nu følger vi den indkøringsplan, vi har lagt. Det giver selvfølgelig ekstra motivation, når vi mærker, at kunden er tilfreds med den måde vi gør tingene på, så det har været en god dag.

Der er ansat 25 nye medarbejdere til at betjene det nye anlæg, samt omkring 70 mand ekstra til at udbene forender, da produktion sker med bove som eneste råvare.

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer