Velas hilser øget fynsk konkurrence velkommen

Der er overhovedet ingen »bad feelings« fra vores side over det her, lyder det fra Velas-formand, Nis Hjort efter, at LandboSyd nu åbner kontor på Fyn.

Sidste år blev det besluttet at fusionere LMO og Centrovice. Det førte til Velas. Herfra lyder det fra formand Nis Hjort (tv), at han hilser øget konkurrence på Fyn velkommen. Han ses her med Velas-diretktør, Jan Winther.
Sidste år blev det besluttet at fusionere LMO og Centrovice. Det førte til Velas. Herfra lyder det fra formand Nis Hjort (tv), at han hilser øget konkurrence på Fyn velkommen. Han ses her med Velas-diretktør, Jan Winther.

Hos Velas, der lige nu sidder tungt på rådgivningen på Fyn – et af selskabets ejere er således fynske Centrovice – der tager man det helt roligt over nyheden om, at LandboSyd nu træder ind på markedet. Det siger Nis Hjort, der er formand for Velas.

Han fortæller, at fredag eftermiddag var første gang overhovedet, at han hørte om de sønderjyske planer på Fyn. 

- Der er jo allerede konkurrence på Fyn i forvejen med flere aktører. Så det her er der jo ikke noget i. Vi hilser det sådan set velkommen, at der er nogle, der vil tilbyde landbrugsrådgivning, og det tror jeg godt, at vi kan være med på. Så der er overhovedet ingen »bad feelings« fra vores side over det her.

I hilser det altså ligefrem velkommen, at der kommer mere konkurrence. Hvorfor det?

- Jamen, vi har den grundlæggende opfattelse – det er jo også derfor, at vi selv ekspanderer rundt omkring – at jo mere konkurrence, jo flere muligheder for landmændene, det gør kun os alle sammen skarpere. Så det her er altså sådan set okay for os. Det er okay, at vi bliver prøvet af. Og det tror vi godt, at vi  kan tåle, siger Nis Hjort.

Han fortæller, at i modsætning til LandboSyd, så oplever man hos Velas, der geografisk dækker Fyn, og store dele af Østjylland og Midtjylland ikke, at man har problemer med at rekruttere nye medarbejdere. 

- Jeg synes aldrig, at vi har haft problemer med at finde kvalificerede medarbejdere. Det har altid været okay. Og jeg ved ikke, om LandboSyd nu får det lettere på den front. Det må være deres vurdering.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

 

Læs også

DBC Invest tager tilløb til travle tider i 2021
Fyrer 2.000 medarbejdere: Kemiselskab skal spare 1,5 milliarder kroner årligt
Kødgigant i USA giver vaccinebonus til medarbejdere
Salget af fersk grisekød halter for Danish Crown
Studerende hjælper lokal fødevareproducent med forretningsudvikling
DLG lancerer wrapfilm med recirkuleret plast