bannerPos

Vilofoss vækster videre

Der er store perspektiver i Vilofoss' nyeste udvidelser i Spanien og Belgien, mener koncerndirektør Jacob Holm. Arkivfoto

Henning K. Andersen

Journalist
24-06-2019 10:42
DLG-koncernens vitamin- og mineralforretning Vilofoss fortsætter med at erobre nye markeder. Nyeste opkøb er belgiske Nutriprof, som er stærke på kvægmineraler og specialprodukter til Benelux-landene.

For blot tre uger siden købte Vilofoss, der er en af de tre største aktører på det europæiske vitamin- og mineralmarked til husdyrproduktion, en spansk mineralvirksomhed CPC. Vilofoss er nu klar på endnu et nyt vækstmarked og har købt den belgiske kvægmineralvirksomhed Nutriprof.

- Ligesom Spanien, er Belgien et helt nyt marked for os i Vilofoss. Nutriprof producerer 10.000 tons vitaminer, mineraler og specialprodukter om året, og udover deres salg i Belgien er der også interessante eksportperspektiver. Opkøbet åbner altså op for nye markeder for os og supplerer vores produkter, så det et virkelig godt match, hvor begge parter kan få rigtig meget ud af samarbejdet, siger koncerndirektør i Vilofoss, Jacob Holm.

Vilofoss har med den nye belgiske fabrik nu 17 fabrikker i otte lande i Europa og en mindre ejerandel i en vitaminfabrik i Kina. Vilofoss producerer 400.000 tons vitaminer og mineraler om året og omsætter for over 3 mia. kr.

Benelux-landene
Nutriprof er et solidt selskab med stabil udvikling og indtjening. Ejer af Nutriprof siden 2015 er et kendt navn i den internationale vitamin og mineralbranche.

- Vi er meget tilfredse med, at hollænderen Boudewijn Morelissen fortsætter i Nutriprof. Han har et indgående kendskab til branchen fra store kendte virksomheder som Cargill, Provimi og DSM, så han vil blive et stort aktiv for os som led i at indfri forventningerne i vores ambitiøse vækststrategi, siger Jacob Holm.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next