bannerPos

Vilofoss vækster videre

Der er store perspektiver i Vilofoss' nyeste udvidelser i Spanien og Belgien, mener koncerndirektør Jacob Holm. Arkivfoto

Henning K. Andersen

24-06-2019 10:42
DLG-koncernens vitamin- og mineralforretning Vilofoss fortsætter med at erobre nye markeder. Nyeste opkøb er belgiske Nutriprof, som er stærke på kvægmineraler og specialprodukter til Benelux-landene.

For blot tre uger siden købte Vilofoss, der er en af de tre største aktører på det europæiske vitamin- og mineralmarked til husdyrproduktion, en spansk mineralvirksomhed CPC. Vilofoss er nu klar på endnu et nyt vækstmarked og har købt den belgiske kvægmineralvirksomhed Nutriprof.

- Ligesom Spanien, er Belgien et helt nyt marked for os i Vilofoss. Nutriprof producerer 10.000 tons vitaminer, mineraler og specialprodukter om året, og udover deres salg i Belgien er der også interessante eksportperspektiver. Opkøbet åbner altså op for nye markeder for os og supplerer vores produkter, så det et virkelig godt match, hvor begge parter kan få rigtig meget ud af samarbejdet, siger koncerndirektør i Vilofoss, Jacob Holm.

Vilofoss har med den nye belgiske fabrik nu 17 fabrikker i otte lande i Europa og en mindre ejerandel i en vitaminfabrik i Kina. Vilofoss producerer 400.000 tons vitaminer og mineraler om året og omsætter for over 3 mia. kr.

Benelux-landene
Nutriprof er et solidt selskab med stabil udvikling og indtjening. Ejer af Nutriprof siden 2015 er et kendt navn i den internationale vitamin og mineralbranche.

- Vi er meget tilfredse med, at hollænderen Boudewijn Morelissen fortsætter i Nutriprof. Han har et indgående kendskab til branchen fra store kendte virksomheder som Cargill, Provimi og DSM, så han vil blive et stort aktiv for os som led i at indfri forventningerne i vores ambitiøse vækststrategi, siger Jacob Holm.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next