bannerPos

Vilofoss vækster videre

Der er store perspektiver i Vilofoss' nyeste udvidelser i Spanien og Belgien, mener koncerndirektør Jacob Holm. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
24-06-2019 10:42
DLG-koncernens vitamin- og mineralforretning Vilofoss fortsætter med at erobre nye markeder. Nyeste opkøb er belgiske Nutriprof, som er stærke på kvægmineraler og specialprodukter til Benelux-landene.

For blot tre uger siden købte Vilofoss, der er en af de tre største aktører på det europæiske vitamin- og mineralmarked til husdyrproduktion, en spansk mineralvirksomhed CPC. Vilofoss er nu klar på endnu et nyt vækstmarked og har købt den belgiske kvægmineralvirksomhed Nutriprof.

- Ligesom Spanien, er Belgien et helt nyt marked for os i Vilofoss. Nutriprof producerer 10.000 tons vitaminer, mineraler og specialprodukter om året, og udover deres salg i Belgien er der også interessante eksportperspektiver. Opkøbet åbner altså op for nye markeder for os og supplerer vores produkter, så det et virkelig godt match, hvor begge parter kan få rigtig meget ud af samarbejdet, siger koncerndirektør i Vilofoss, Jacob Holm.

Vilofoss har med den nye belgiske fabrik nu 17 fabrikker i otte lande i Europa og en mindre ejerandel i en vitaminfabrik i Kina. Vilofoss producerer 400.000 tons vitaminer og mineraler om året og omsætter for over 3 mia. kr.

Benelux-landene
Nutriprof er et solidt selskab med stabil udvikling og indtjening. Ejer af Nutriprof siden 2015 er et kendt navn i den internationale vitamin og mineralbranche.

- Vi er meget tilfredse med, at hollænderen Boudewijn Morelissen fortsætter i Nutriprof. Han har et indgående kendskab til branchen fra store kendte virksomheder som Cargill, Provimi og DSM, så han vil blive et stort aktiv for os som led i at indfri forventningerne i vores ambitiøse vækststrategi, siger Jacob Holm.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.
Side 1 af 1849 (36973 artikler)Prev1234567184718481849Next