Ewers klar med fuldbemandet afdeling i Håstrup

Lokal grovvareforretning og god service er nævnt i målsætningen for visionen hos Brødr. Ewers A/S, og det er nøgleord der i stigende grad leves op til ude i landskabet. Et fast erfarent team er nu også klar til at betjene kunder fra kontoret i Håstrup centralt i trekantområdet.

Det nye team er allerede klar til betjene kunderne til Brødr. Ewers’ afdeling i Håstrup. Fra venstre ses Frederik Corydon Larsen, Rasmus Hansen, Flemming Ørum og Steffen Olsen. 
Efter overtagelsen af afdelingen for to år siden, blev der også investeret i et stort gennemløbstørreri, der med stor kapacitet uden problemer tager godt fra i høst, hvis der indleveres korn med rigeligt høje vandprocenter.

 Helt centralt placeret i trekantområdet etablerer Brødr. Ewers A/S sig nu med endnu en base med fast bemanding på både lager og kontor. Der er tale om den forholdsvis store afdeling i Håstrup ved Fredericia, som virksomheden investerede i for to år siden.

- Vi vil gerne investere i det område her, hvor vi ser mange muligheder. Vi ligger relativt tæt på motorvejen og ligger dermed geografisk godt for lastbilerne. Desuden kan vi her i trekantområdet komme tæt på kunderne i området omkring Kolding og Egtved, nord om Vejle og ned omkring det vestfynske område, lyder det fra markedschef Frederik Corydon Larsen.

Stik mod strømmen hos andre grovvareselskaber, så bekræfter han dermed virksomhedens strategi i forhold til at sprede sig ud i landet og rykke tættere på kunderne.

Fuld bemanding

I de seneste to år har afdelingen i Håstrup hovedsageligt været anvendt som tilkørselslager, med indlejet bemanding i høstperioden. Det udfordrer dog den nære kundekontakt, når der ikke er fastansatte på kontoret.

- Vi lægger stor vægt på nærheden hos Ewers, og vi skal være let tilgængelige for vores kunder. Derfor vil der fremover være fuld bemanding på stedet med egne erfarne sælgere og lagerfolk. Det vil sige fire mand på kontoret og to på lageret, fortæller Frederik Corydon Larsen.
Han påpeger desuden, at tiltaget passer godt sammen med udviklingen i Birkum på Fyn.

- Det er en fin løsning for at dele så stort et område bedst muligt.

Faktisk flyttede de fire salgsfolk allerede ind i de knap færdigistandsatte kontorfaciliteter på Håstrupvej 116 den 2. april, men administrationsbygning med vejerbod ventes at være helt klar i løbet af nogle uger.

Stor kapacitet

Lagerfaciliteterne i Håstrup er derimod lige til at gå til, og er som nævnt også allerede i brug. For selvom der ikke har været drevet foderstof-virksomhed siden 2003, hvor ejendommen var i KFK´s hænder, så er der tale om fine bygninger med stor kapacitet.

Der er plads til godt 30.000 ton korn under tag, og da ejendommen blev overtaget for to år siden, blev der også investeret i et større gennemløbstørreri.

- Det er et stort lager, der giver nogle muligheder for at have noget forskelligt liggende. Vi har desuden store asfaltpladser, der giver god handlefrihed i forhold til plads under høst, påpeger Frederik Corydon Larsen.

Fra afdelingen i Håstrup er der modtagelse af alle afgrøder i høst, og der er foruden udlevering af gødning, planteværn, træpiller og sækkevarer m.m.

Landsdækkende selskab

Det private grovvareselskab, der netop i år kan fejre 170 års jubilæum, startede oprindeligt ud i det sønderjyske. I dag tæller virksomheden - med tre foderfabrikker og mere end 10 afdelinger – godt 160 medarbejdere, og så er de totalleverandør af alle grovvarer og mange følgeprodukter til landbruget.

Læs også