Dyk ned i vores øvrige 292 artikler om Høst-Touren

Meget større udbytte for samme indsats

Hos Vestjyllands Andel gør salgsleder Claus Jacobsen status over høsten, nu hvor den for alvor nærmer sig sin afslutning. Han vurderer, at udbytterne generelt ligger 10-20 procent over normalen, og særligt vårbyggen er en succeshistorie.

- Her ser man virkelig værdien af gradueret tildeling

Hos Christian Frigaard er præcisionsjordbrug en integreret del af driften. At han selv kører mejetærskeren i høst, giver ham overblikket over resultatet af årets indsats. For ham handler det ikke om at opnå det samme udbytte på hele marken.

En ny champion rejser sig

Da der blev sået vinterhvede af sorten DSV Champion på Seinhuus Gods sidste efterår, var målet at slå verdensrekorden. Dorthe Kappel fra DSV Frø håber, at forsøget alene kan inspirere andre til at sætte sig nye mål.

Fire tærskere får høsten i hus på Redet

Der er 2.200 hektar i markplanen på Redet ved Hjallerup, og mange steder rimer den størrelse på store nye maskiner. På Redet kommer høsten i hus med fire ældre mejetærskere. Det handler om økonomi.

Fyn sætter rekord trods tørke

På kun en måned bjærgede Agro-Alliancens tre 41-fods mejetærskere de højeste udbytter på i alt 2.687 hektar i den hidtil nemmeste høst.

- Det er svært at finde huller i osten

Stemningen i Danish Agros afdelinger rundt om i landet er lige så god som ude hos landmændene, lyder det fra øverste direktør for Danish Agros grovvaredivision, Henning Fogh. Han kan ikke erindre en høst, hvor nemhed, udbytte og afregningspriser er gået op i en højere enhed, som de gør i år.

Vizura virker i hveden på Vindumovergaard

På Vindumovergaard er det tid til at lade udbyttet tale og fortælle, om nitrifikationshæmmeren Vizura kan erstatte dyrt kvælstof og reducere klimabelastningen i vinterhvede. Og det ser lovende ud.

Tidlig høst er et godt argument for vinterhestebønnerne

Vi har fulgt hestebønnemarken på Palsgaard Gods gennem vækstsæsonen, og onsdag var det blevet eksamenstid, da vinterhestebønnerne blev høstet med 12 procent vand.

41 fod gennem 900 hektar

Halm 80 har trods tørken høstet fine udbytter med Claas Lexion 770 maskinen.

Tørken presser ballerne

Basisvægten på 550 kg for 90x120x240 ballerne er vanskelig at opnå med den knastørre halm. Til gengæld glæder ejeren af fynske Halm 80 ApS sig over en halmmængde på normalniveau og et optimalt vejrlig for halmbjærgningen med stedets otte Krone højtrykspressere.

Mere fra L-MedieHus

Køb abonnement på Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser

Aviser

Abonner på dagbladet Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser.

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted

App

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted.

Få overblik over vores nyhedsbreve

Nyhedsbreve

Tilmeld dig et af vores nyhedsbreve, og få landbrugets vigtigste nyheder direkte i indbakken.

Følg os på de sociale medier

Sociale medier

Vi er på Facebook, LinkedIn og Instagram. Følg os og få alle landbrugets vigtigste nyheder direkte i dit feed.