bannerPos

Friske forsyninger af Vario-traktorer

Tre træk Fendt-traktorer, klar til julesalget, er netop ankommet til TBS.
10-11-2020 12:07

- Fendt 700-Vario er en af Fendts mest solgte traktormodeller. Det ser jo flot ud, når der kommer ni traktorer på én gang, men vi har også fire afdelinger i henholdsvis Starup, Holstebro, Suldrup og Askildrup at sælge dem fra, så der skal jo også mange traktorer til, siger maskinhandler Jens Hansen, der er medindehaver af Danmarks største full line-forhandler af Fendt, TBS.

Han fortæller, at traktorsalget generelt har været tilfredsstillende for TBS indtil nu.

- Vi mærker en pæn interesse for Fendt-traktorerne i alle vores afdelinger, og hvis man ser på Danmark som helhed, har Fendt oplevet en stigende markedsandel i 2020. Det er meget positivt, forklarer han.

Fendt 700-Vario markedsføres som en smidig allroundtraktor i 150 til 246 hk-segmentet. Den er kendt for sit lave brændstofforbrug og fantastiske udsyn gennem en let buet frontrude, der gør den meget velegnet som frontlæssertraktor. 

Jens Hansen fortæller, at for nogle kunder bruges traktoren som hovedtraktor med frontlæsser hjemme på ejendommen, som trækkraft foran redskaberne i marken og til transportopgaver. For andre købere, som for eksempel maskinstationer, er det en smidig, let traktor til blandt andet sprøjteopgaver, kørsel med river og gødningsspredere, hvor der ikke er behov for deres store 300 til 400 hk-traktorer.

- Vi sælger traditionelt en del traktorer her sidst på året, og selvom vi ikke kan holde åbent hus i år, så kan vores kunder jo stadigvæk godt lave en god handel med os, slutter Jens Hansen.

 

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next