Åbent hus og jubilæum hos 4H

Aktivitetsgårdens 4H i Stenstrup holder åbent hus på lørdag og fejrer samtidig Anne Marie Jørgensens 40 års jubilæum i 4H.

Mens fårene fik et godt foder i Aktivitetsgårdens fårehus, havde nogle af børnene lejlighed til at kæle med lammene. Børnene er fra venstre: Gabriel, Finka og Karl.
Et populært punkt på legestuens program er fællessangen, hvor børn og voksne sidder i kreds og synger »Mariehønen Evigglad, Lille Peter Edderkop, I Afrika hvor løven går« og flere andre børnesange. Til højre med ryggen til ses formand Anne Marie Jørgensen, og længst til højre - i sort tøj - sidder foreningens æresmedlem, Grethe Albertsen, som har været med i arbejdet i 24 år.

På lørdag, den 21. april klokken 10-15, indbyder Aktivitetsgårdens 4H alle interesserede, både børn og voksne, til åbent hus på Aktivitetsgården, Hundstrupvej 5 i Stenstrup. Samtidig fejres et bemærkelsesværdigt jubilæum, nemlig at formanden for Aktivitetsgårdens 4H, Anne Marie Jørgensen, har været aktiv i 4H i 40 år.

Der er lagt op til en hyggelig forårsdag - med lejlighed til at opleve 4H for en dag og høre om alle de forskellige 4H-aktiviteter. Der vil blandt andet være mulighed for at hilse på får med lam ude i marken. Inde i stalden kan man kæle med de mange kaniner, og i hønsehus og hønsegård er der lejlighed til at besøge høns og ænder.

Af andre aktiviteter kan nævnes: at udfolde de kunstneriske evner ved at være med til at male på 4H-børnenes maleri, at være kreativ med Sonja og at lære krydderierne at kende. I bålhytten kan man bage pandekager, og i køkkenet kan man bage sin egen rødbede-grissini. På værkstedet kan man prøve at slå sømmet i bund, og i klublokalet kan man være kreativ og lave mange sjove ting. Og der er gratis kage og kaffe eller saft til alle.

Aktiviteter hele året

4H er landbrugets børne- og ungdomsarbejde. Formålet med arbejdet er at dygtiggøre børn og unge gennem arbejde og praktiske opgaver. De fire H’er i 4H står for: en flittig Hånd, et kvikt Hoved, et varmt Hjerte, og et godt Helbred.

Alle de unge og voksne, der gør et stykke arbejde i 4H, gør det på frivillig basis og uden at få anden løn end glæden ved at gøre en indsats - og at få masser af venner og kammerater.

Aktivitetsgårdens 4H har i alt cirka 20 hjælpere og instruktører. 4H’s aktiviteter er for børn fra 0. klasse og op til ca. 8. klasse. Og der er aktiviteter hele året bortset fra i skoleferierne (dog er der sommermad og bagning nogle dage i skolernes sommerferie).

Rødbede-konkurrence

For de mindste - fra nul år og til børnehaveklasse-alderen - er der legestue hver tirsdag formiddag, hvor alle børn har en voksen med. Onsdag og torsdag står der dyrepasning på programmet, og Aktivitetsgården har både kaniner, marsvin, høns, ænder og får med lam.

Nogle af årets travle dage er Det fynske Dyrskue i Odense, hvor 4H altid er repræsenteret. Derudover kan for eksempel nævnes: Oplev 4H for en dag - gratis. Udflugt for alle i 4H. Medvirken ved Åbent Landbrug. Høstfest. Generalforsamling. Juleværksted m.m.

En fast og populær aktivitet er den årlige sommerkonkurrence, der i år handler om, hvem der dyrker den tungeste rødbede. Vinderen kåres ved Aktivitetsgårdens høstfest, torsdag den 27. september

Læs også