bannerPos

Uændret notering for Nord-West

Uændret notering for Nord-West.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
06-07-2020 10:47
I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

På den måde vokser udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked. Tyske omsættere vurderer, at ca. 70.000 slagtesvin udsættes til slagtning for hver uge Tönnies-slagteriet er lukket. Og hvis slagtesvinestalden ikke tømmes, så kan man heller ikke købe nye smågrise. På grund af den gode forsyningssituation stiger prispresset på det tyske slagtesvinemarked. Allerede i onsdags faldt den tyske notering med 6 cent (45 øre), og markedsinteressenter frygter yderligere prisfald i de kommende uger, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

En meget vigtig beslutning blev i fredags truffet af det tyske forbundsråd, altså delstaternes parlament. Stort set alle tyske søer skal være løsgående. Søerne må kun fikseres i maks. 5 dage efter faring og kort tid før inseminering. For at afskaffe bokse i løbeafdelingen har smågriseproducenten en overgangsperiode på 8 år til rådighed, for farestalden er det 15 år. Men allerede om 3 år skal smågriseproducenten have udarbejdet et koncept for staldombygningen, og efter yderligere 2 år skal han søge om byggetilladelse. Når søerne er i løsdrift, skal en so have 5 kvadratmeter til rådighed.

Tyske markedsinteressenter regner med, at næsten alle smågriseproducenter skal ombygge deres stalde på grund af den nye lovgivning. Selvom den tyske regering vil støtte staldombygningen med i alt 300 mio. euro (2,2 mia. kroner) forventer man, at mange smågriseproducenter ikke vil investere i staldombygningen og stoppe produktionen. Nogle eksperter betegner beslutningen fra i fredags som et dødsstød for den tyske smågriseproduktion.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil falde med 6 euro (45 kr.) til 49,00 euro (402 kr. inkl. vægtregulering).

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next