bannerPos

Aktuelle nyheder om Planteavl

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om planteavl.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige planteavls nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Øgede midler åbner for vegetarstøtte-ordning

I en ny vegetarstøtte-ordning skal man kunne dokumentere sin plantebaserede livsstil med blandt andet kvitteringer og logbog.

Præcisionslandbrug må altså gerne blive nemmere og enklere

Steffan Mikkelsen har testet udstyr og metoder i flere år. Men nu motiverer præcisionslandbrug ham i højere grad, når det også kan nedsætte kravet om efterafgrøder.

Høj kapacitet på marksprøjtning

Med 16 forskellige afgrøder i sædskiftet fordelt på godt 1.500 hektar god Falster-jord har Steffan Mikkelsen udviklet et stort og anerkendt planteavlsbrug. Men han vil selv sidde på en af de to marksprøjter i sæsonen.

Flere landmænd vil have styr på gyllen

I praksis fungerer gylletildeling på baggrund af konkrete analyser fra laboratorier allerede i udbredt omfang. I forsøgsarbejdet sættes en ny og hurtigere analysemetode op i fart.

Efterafgrøder sikrer os, at vi bliver ved med at leve

Seges Økologi Innovation og Økologi Rådgivning Danmark har i fællesskab fokus på behovet for succes med gode og kraftige efterafgrøder i den økologiske planteproduktion.

Robin Hood eller Prins John? Lasse optimerede sin markdrift med dette værktøj

Lasse Niebuhr og hans kolleger på Ødemark Gods ved Sorø gødsker gradueret efter Robin Hood- og Prins John-metoden. Da det er vigtigt at opnå et godkendt protein-niveau i brødhveden, tildeler de den optimale mængde næringsstoffer ved hjælp af præcisionsværktøjet Atfarm.

Øg biodiversiteten med urter

DSV Frø lancerer to nye økologiske frøblandinger med stort indhold af urter for at øge diversiteten både over og under jorden.

Såning under perfekte forhold

- Vi skal nå at så 33 hektar sukkerroer i dag, fortæller Stefan Mikkelsen, Nykøbing Falster, som har sine folk i gang med både vårbyg og sukkerroer.

Mineraliseringen er ikke i gang endnu

Yara undersøger løbende, hvordan kvælstofoptaget ser ud på forskellige lokaliteter for at øge kendskabet til det præcise kvælstofbehov.

Mindst 100 kilometer nordjyske faunastriber i år

Igen i år vil vi se faunastriber i Nordjylland, og målet er mindst 100 kilometer, skriver LandboNord. Striberne tilgodeser naturen og de mange mennesker, som i stigende grad benytter sig af muligheden for at komme ud og nyde landskabet.

Global handel med soja bidrager massivt til klimaændringer

En ny undersøgelse fra Universitetet i Bonn har undersøgt kulstofemissionerne fra brasiliansk sojaeksport med hidtil uset nøjagtighed.

Flere roedyrkere bør overveje clomazon

- Hvor der er anvendt clomazon, ses ofte en forstærket ukrudtseffekt af de efterfølgende ukrudtssprøjtninger, påpeger Agricenter, der også advarer om risikoen for skader på blandt andet lettere jord.

Landbruget følger målet for faldende belastning fra pesticider

Miljøstyrelsen udsendte i går sin årlige bekæmpelsesmiddelstatistik. Den viser en positiv udvikling med faldende pesticidbelastning og at landbruget fortsat opfylder målsætningen i Pesticidstrategi 2017-2021.