46.800 træer i Greve Første folkeskov indviet

Skoleelever, erhvervsfolk, sponsorer og politikere, medvirkede, da nogle af træerne i Greve Folkeskov blev plantet.

Det kan være hårdt at plante træer, når det er koldt i vejret, og jorden er fugtig. Foto: Folkeskoven.dk
 I sidste uge blev den første af foreløbig tre folkeskove på statsjord – arealer forvaltet af Naturstyrelsen – indviet. Det skete i Greve syd for København, hvor skoleelever, erhvervsfolk, sponsorer, politikere med flere plantede 46.800 træer.
Det er Growing Trees Network Foundation, konceptet Folkeskoven.dk, der står bag projektet, hvor man i fællesskab håndplanter træer.
Kim Nielsen, medstifter af Growing Trees Network Foundation, fortæller om dagen: -  Det gik superfint, blandt andet fordi der i løbet af formiddagen kom cirka 100 børn fordelt på 2.- 4. klassetrin fra Karlslunde Skole forbi og deltog aktivt i plantningen.
 

Taler og sponsorer

Tilstede ved indvielsen var også Greves borgmester Pernille Beckmann, som også plantede et træ. Om eftermiddag kom flere af de virksomheder og lokale borgere, som har købt eller doneret træer til skovrejsningen og fortsatte plantningen.
Det skete efter formanden for bygnings-, teknik- og miljøudvalget, Mortan Martinsson, direktør i HOFOR, Frank Brodersen, Kim Søderlund fra Naturstyrelsen og Lars Heiselberg Vang Jensen fra Growing Trees Network Foundation, havde holdt taler.
Blandt sponsorerne til Greve Folkeskov og de øvrige foreløbig to folkeskove – ved Hinnerup nær Aarhus og ved Oksbøl på Als – kan nævnes Tommerup Heilskov
Kister, der har doneret et træ, 15.000 styk i alt, et for hver solgt kiste, Skovlyst Bryggeri, rejsebureauet Ausfahrt.com og DHL.
 

Alle kan yde en indsats

Hensigten med folkeskovene er på sigt at sikre levesteder til mange millioner dyr, og samtidig være med til at beskytte et stort antal millioner af liter drikkevand.
Afsluttende lyder det fra Kim Nielsen:
- Med folkeskoven giver vi alle i Danmark aktiv mulighed for at gøre deres egen personlige indsats for natur, dyreliv, klima og rent drikkevand i fremtiden, ved at plante træer til almen gavn.
- Det i en tid, hvor vi oplever tiltagende klimaforandringer, for megen Co2 i atmos-
færen og stigende forurening af drikkevandsressourcer, som vi med aktiv handling skal have beskyttet mod kvælstof, pesticider og andre giftstoffer, så vi fortsat kan drikke simpelt renset, rent og sundt drikkevand.
 

Læs også