Traktorer med rødder i skoven

Jacob Lund-Larsen 22-09-2018 11:00:06
Bornholmske Jørn Sonne kører dagligt i sin Valtra N104: - Jeg bruger den til altmuligt forskelligt - juletræskultur, hegnsklipning, knusning, spor, køre med paller, til at læsse lastbiler og alle mulige transportopgaver, forklarer landmanden, der producerer juletræer.
Bornholmsk juletræsproducent er vild med sin skovtraktor – en N-serie-model fra Valtra.
Siger man skov, siger man også Valtra.
Sådan er der nok mange skov- og landbrugsfolk, der både tænker og handler. Det er ikke uden grund, for Valtra har oprindeligt sine rødder i de finske skove. Og det sætter fortsat sine spor i de moderne traktorer, selvom Valtra som bekendt i dag er under Agco-koncernens vinger.
En af de landmænd, der er vild med Valtra, er bornholmske Jørn Sonne. Han driver et mindre landbrug med juletræsproduktion på øen i Østersøen. Og han har behov for en maskine, der er lidt som ham selv – nemlig én, der kan lidt af det hele. Den traktor har han fundet i en Valtra N104.
- Jeg bruger den til altmuligt forskelligt - juletræskultur, hegnsklipning, knusning, spor, køre med paller, til at læsse lastbiler og alle mulige transportopgaver, forklarer Jørn Sonne.
 

Kan det meste

Valtras N-serien (115-201 hk) er kun 4,5 meter selv med frontlæsser eller lift.
- Altså den er god til mange ting. Der er frontlæsseren og en vægtfordeling, der gør at man kan flytte tunge ting, forklarer Jørn Sonne og tilføjer:
- Den er godt sammensat til alle mulige opgaver. Hydraulikken fungerer fantastisk, og den bruger vi rigtig meget. Der er udtag både foran og bagved, så vi kan næsten løse alt, pointerer han.
Bornholmerens N104 fra Valmet har vendbart førersæde. Valtra har leveret førersæder, der kan dreje 180 grader, siden 1995. Dertil kommer plant gulv, som gør det let at betjene pedaler og rattet.
 

Sammensæt selv skovtraktoren

Har man brug for en større skovtraktor end Jørn Sonnes N-serie, er det naturligvis også muligt. Valtra-traktorerne, der er skræddersyet til skovarbejde, findes således i fire forskellige serier: A, N, T og S.
- Alene i N- og T-serien findes fire forskellige transmissionsvarianter: Activ, Hi-tech, Versu og Direct, alt afhængig af hvad kundens behov er. Gældende for N- og T-serie er, at de kan leveres med fabriksmonteret skovudrustning, vendbar førerplads og skovkabine, som oftest er anvendt og oftest uundværlig.
- Men der er langt flere muligheder for at få det udstyr som den professionelle skoventreprenør kræver. Når en Valtra-traktor bestilles sammensættes den nemlig med det udstyr, som kunden behøver for at tilpasse den opgaven i skoven, og de mange års erfaring fra de Skandinaviske skove er resultatet af dette, lyder det fra Agco Danmark, der markedsfører og sælger Valtra herhjemme.
 

Smart armlæn drejer med føreren

Både N-, T- og S-serie-modellerne kan leveres med Valtras nye arlæn med en ny terminal. Når sædet drejes 180 grader til omvendt kørsel eller eventuelt kranarbejde, følger alle traktorens betjeningsmuligheder med. Valtra kalder terminalen for Smart Touch, da den er lige så nem at betjene som en smartphone.
Agco fræmhæver desuden, at Valtras skovkabine med polycarbonatglas gør det muligt at udføre opgaver som fældning, læsning og flishugning både sikkert og ergonomisk. 
 

Kogalskab fundet i Skotland

18-10-2018 14:16:25

Skotske myndigheder har fundet en ko død, som efterfølgende blev diagnostiseret med kogalskab.


Rapsjordlopperne truer nordjyderne

18-10-2018 13:28:01

Rapsjordlopper er en stadig stigende trussel i det nordjyske. An-greb ses ofte i marker med raps eller efterafgrøder som tidligere naboer. Det oplever Agri Nord Planteavl.


Danish Pig Genetics indgår samarbejde med Ornestation Mors

18-10-2018 11:47:37

Det danske avlsselskab, Danish Genetics, er kommet stærkt fra start og sætter nu ekstra skub under både vækststrategi og udvikling. Med et nyt, stærkt kommende KS samarbejde med Ornestation Mors ruster selskabet sig for alvor til at konkurrere på det danske marked og sætter nye standarder for sundhed og genetik inden for svineproduktion i Danmark.


Svineproducenterne betaler 30 millioner til vildsvinehegnet af egen lomme

18-10-2018 11:03:23

I forbindelse med budgettet for 2019 har Svineafgiftsfonden besluttet at overføre 30 millioner kroner til opførelsen af vildsvinehegnet.


Frygter papirbøvl hvis brexit ender uden aftale

18-10-2018 10:30:51

Tican og de danske svineproducenter kan få store udfordringer, hvis brexit ender uden en aftale. Australien og Japan kan blive dog nye markeder, vurderer Tican-direktør Ove Thejls.


Reglone kan måske gen-godkendes senere

18-10-2018 10:28:09

Det er muligt for firmaerne på et senere tidspunkt igen at søge om godkendelse, hvis der kan anvises sikre anvendelsesmetoder, der nedsætter risikoen for mennesker og fugle, oplyser Seges om det kommende Reglone-forbud.


Axelborg: Landbruget mangler praktikanter

18-10-2018 10:25:31

Der er mangel på elever og praktikanter i landbruget, og alle elever har en uddannelsesaftale, lyder det fra Landbrug & Fødevarer (L&F), der henviser til »Praktikpladsområdet 2017, Årsstatistik«.


Praktikordning er blevet politisk kampplads

18-10-2018 10:20:25

Ifølge Socialdemokratiet vil Venstre hjælpe vennerne i landbruget med noget billig arbejdskraft fra Østeuropa med ny praktikpladsaftale. Landbrug & Fødevarer afviser snak om social dumping og billig, udenlandsk arbejdskraft.


Salget af antibiotika i EU falder

18-10-2018 10:14:00

Et fald på mere end 20 procent i salget af veterinære antimikrobielle midler, som de kaldes, tilskrives vejledning, kampagner og landbrugets indsats. Nu skal lande med det største forbrug også med ned, er visionen i en ny rapport fra EU.


Dine pommes frites bliver kortere

18-10-2018 09:38:25

Årets tørre sommer har givet færre kartofler – og det smitter af på størrelsen af pommes frites


Jubilæumsmøde i landboforening

18-10-2018 09:00:51

Det 25. årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger markeres med et oplæg om kemikalier, drikkevand og fødevarer efter generalforsamlingen.


Protester udsætter ikke vildsvinehegnet

18-10-2018 09:00:48

Selvom flere organisationer har klaget over det planlagte vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse, vil det ikke udsætte projektet. Samtidig er et nyt møde på EU-plan på vej om problematikken.


Globale topledere skal diskutere løsninger på udfordringer på miljø- og fødevareområdet

18-10-2018 08:43:09

Fredag skydes P4G-topmødet i gang med deltagere fra 50 forskellige lande, herunder stats- og regeringschefer fra bl.a. Vietnam og Sydkorea. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er vært for to af topmødets tema-spor med fokus på løsninger på vandområdet og på fødevare- og landbrugsområdet.


Landbrugets fremtid til diskussion blandt landmænd

18-10-2018 07:00:55

Der bliver plads til at lufte visioner og frustrationer, når landmænd fra det midtjyske mødes for at tale om fremtiden for erhvervet.


Investeringer i landbruget steg i 2017

18-10-2018 07:00:45

Efter tre års fald steg investeringerne i landbruget i 2017 med 4 procent i faste priser, altså korrigeret for prisudviklingen. Investeringsniveauet er dog fortsat under niveauet i 2010. Det viser tal fra Danmarks Statistik.


Konkurrence skal give færre døde køer

18-10-2018 07:00:43

Sydjysk dyrlægeteam og 27 landmænd vil reducere dødeligheden hos køerne til 3,5 procent.


Man kan lukkes ude af TastSelv

18-10-2018 07:00:39

Man kan få karantæne fra TastSelv, hvis Skat skønner, at der er risiko for, at man vil begå væsentlige fejl.


Ny prisstyrke til oliefrø

17-10-2018 15:46:16

De amerikanske oliemøller kører på fuldt tryk og der knuses sojabønner til mel og olie på livet løs. Det overrasker de fleste, og det store tempo, som de amerikanske oliemøller producerer med lige nu, er en prisstøttende faktor for hele oliekomplekset og herunder også støttende for prisen for europæisk rapsfrø.


Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

02-02-2018 09:12:17

I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.


Side 1 af 1379 (27576 artikler)Prev1234567137713781379Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer