Nyheder må vises frem på andre måder

New Hollands T8 Genesis-serie med ny førerkabine var blevet blikfanget på Farmas-standen på årets dyrskuer, hvis ikke corona var kommet I vejen.

AF: CHRISTIAN CARUS

27-05-2020 10:00
Hos Farmas havde man set frem til at udstille hele tre nyheder på sommerens dyrskuer.

Den nye store New Holland T8-traktor med ny førerkabine, en ny pickup-rive fra Kuhn og Kvernelands 3300 plov.

Der er nok af nyheder, som Farmas havde håbet at vise frem på sommerens dyrskuer – blandt andet i Hobro.

- Vi har fået nogle nyheder ind, som vi havde glædet os til at vise frem og snakke om på dyrskuerne, så nu må vi finde andre måder at skabe lidt opmærksomhed omkring dem på. Men vi kommer til at savne dyrskueatmosfæren, som for mig er lig med masser af forskellige flag, der blafrer i vinden, blankpolerede maskiner og god stemning, konstaterer salgschef hos Farmas, Thomas Mikkelsen, der ser digitale dyrskuer som en udmærket løsning i en tid, hvor corona har stillet sig i vejen for den gode gammeldags slags.

Armlæn sætter ny standard

Thomas Mikkelsen havde især glædet sig til at vise rundt i den nye førerkabine i T8-traktoren.

- En af de store fornyelser i T8’eren er det flotte armlæn, der giver en masse muligheder og sætter ny standard for betjening, forklarer han.

Det såkaldte Sidewinder Ultra-armlæn indeholder blandt andet vippekontakter, der er lette at nå, til betjening af hydraulik, justering af flow og timing via berøringsskærm, mens der under det polstrede armlæn er adgang til flere avancerede funktioner.

EDC-musen giver ifølge New Holland mulighed for at løfte tunge monterede redskaber med absolut præcision, mens Commandgrip-grebet åbner for fingerspidsstyring af op til to fjernventiler, aktivering og registrering af foragerautomatik og sporfølgning med Intellisteer-systemet.

Kæmpe boom udeblev

Mens der bliver stille på dyrskue-fronten, glæder Thomas Mikkelsen over, at der fortsat er godt gang i butikken hos Farmas, selvom 2020 ikke bliver helt så godt som spået.

- Vi har haft rigtig travlt og står også fortsat med en god fornemmelse. Men faldende kødpriser og også en mælkepris, der er faldet lidt, har ødelagt en del af det fine øjebliksbillede, vi stod med. Derfor ser det ud til at blive et relativt almindeligt år og ikke det kæmpe boom, der var lagt op til, inden coronakrisen ramte, konstaterer han.

Besøg Dyrskuepladsen

Ringen Dyrskue tilbud Udstillerliste Presseteltet

Udstillervideoer

Årets dyr

Dyrskuetilbud

Rettig omhu med yverhygiejnen om sommeren betaler sig

Sæt fokus på yverhygiejne, og hjælp køerne gennem sommerens varme og høje luftfugtighed.

Læs mere
Pris ikke angivet

DLG Nordjylland

Vester Ringvej 1
9760 Vrå

Jordprøver

Få taget jordprøver og optimer udbyttet. Vi anbefaler, at du får taget jordprøver hvert femte år, så du kan lægge en korrekt kalkningsstrategi.

Læs mere
Pris ikke angivet

Agri Nord

Hobrovej 437
9200 Aalborg SV

Kuhn 5202

4 rotors spreder med skråtstilling og 7 arme pr rotor.

Læs mere
55.000,- DKK.

Farmas A/S

Fabriksvej 1
9640 Farsø

Besøg Dyrskueringen