Ubegrænset adgang til alle artikler online
Professor Mogens Flindt fra SDU, der i årtier har forsket i blandt andet Odense og Vejle Fjord, slår fast, at kvælstof er den afgørende faktor for fjordenes miljøtilstand - ikke fosfor eller spildevandsoverløb, som landbruget ofte peger på.
Selvom væksten i de europæiske oksekødspriser ikke længere vokser i samme takt som tidligere på året, stiger nogle kategorier fortsat uge for uge, mens andre kategorier holder status quo.
Hollandske AgXeed præsenterer en ny bæltemonteret T2 7-series traktor og en Vehicle Control Unit, der kobler eksisterende traktorer op til TraXwise-platformen. Begge løsninger får premiere på Agritechnica 2025 og skal gøre planlægning og udførelse af markarbejde mere ensartet og datastyret.
Etisk Råd foreslår en markant omlægning af dansk husdyrproduktion for at sænke antibiotikaforbruget – også selv om det betyder, at en del af svineproduktionen flytter ud af landet. Landbrug & Fødevarer kalder rapporten ensidig og fagligt uforsvarlig.
Arla og Madklubben gør deres madkundskabsprojekt permanent og åbner restaurantkøkkenerne for elever i hele landet. Efter et vellykket pilotforløb skal 100 skoleklasser om året lære råvareforståelse, køkkenteknik og madmod side om side med professionelle kokke.
Siden 2007 har Thomas Birkballe arrangeret ture til Agritechnica for maskinforretninger og deres kunder.
Alle maskininteresseredes øjne er i denne uge rettet mod Hannover, hvor verdens største landbrugsteknologimesse finder sted i Agritechnicas ialt 23 udstillingshaller.
Danish Crown Beef løfter prisen med op til tre kroner pr. kilo på ungtyre over 400 kilo.
DanePork og Leo Grønvall er kåret som regional vinder i EY Entrepreneur Of The Year 2025 i Syd- og Sønderjylland – og nu går turen mod landsfinalen om at kåre Danmarks bedste vækstskaber.
Kan fødevareministeren egentlig med rimelighed krybe udenom at suspendere Bovaer-kravet? For arbejder politikerne ikke i andre sammenhænge med et »forsigtighedsprincip«. Og bør tvivlen egentlig ikke komme dyrene til gode?