Store udbytter og attraktive priser

Sukkerroedyrkere kan både glæde sig over store udbytter i roemarkerne og attraktive priser på roesorter fra MariboHilleshög.

SUKKERROER Der høstes store udbytter i sukkerroemarkerne, og der er stadig en meget god tilvækst under det milde efterårsvejr. Det oplyser Ole Lauridsen, salgschef hos roefrøfirmaet MariboHilleshög.

De 30-40 millimeter regn, der faldt sidst i oktober og begyndelsen af november, fik stigningen i sukkerprocenten til at aftage. På Lolland var den dog oppe på 18,5 procent i gennemsnit sidst i oktober. Sukkerprocenten er lidt lavere i det øvrige dyrkningsområde.

- Det er vigtigt, at man planlægger sin roehøst efter, hvilke sorter man har valgt at så. Allerede nu ved markplanen for 2021 skal man gøre sig klart, hvilke marker der skal høstes først af hensyn til logistik, såning af vinterhvede og andre forhold, siger Ole Lauridsen og fortsætter:

- Sorter med meget lav sukkerprocent skal ikke høstes først, men heller ikke til sidst, da det tyder på, at de sorter er mere skøre og ikke så robuste at høste. De har flere sår og giver dermed større åndingstab ved lagring i kule til levering sidst på kampagnen.

Vigtigt med rene sorter

Han bemærker, at Maribo-sorterne er kendetegnet ved høj sukkerprocent og høj renhed.

Det giver rigtig gode tillæg – især renhedstillægget på fem kroner pr. procentenhed over 88 procent renhed. Ifølge Ole Lauridsen opnår flere dyrkere tillæg på over 2.000 kroner pr. hektar.

Dermed udgør renhedstillægget mere end 15 procent af dækningsbidraget i roerne, oplyser han og påpeger, at det derfor er vigtigt at vælge de reneste sorter.

- De sorter, vi tilbyder fra MariboHilleshög, kan høstes gennem hele sæsonen, og egner sig ikke kun til en bestemt høstperiode, meddeler Ole Lauridsen.

Jubilæumskampagne

Nu er det tid at bestille roesorter til 2021-sæsonen. MariboHilleshög har i år haft 100-års jubilæum og markerer det med en jubilæumskampagne her i november, hvor de højtydende sorter kan bestilles til attraktive priser i perioden fra den 17. til den 27. november.

- Mange dyrkere har gode erfaringer fra deres egen roehøst med Maribo-sorterne og kan nu sikre sig de kendte sorter til favorabel pris, forklarer Ole Lauridsen.

- Vi tilbyder hurtig og sikker levering eller afhentning på vores fabrik i Holeby. Og vi tilstræber igen at tilbyde den mest effektive bejdse efter gældende lovgivning, fortæller salgschefen, som ser frem til en spændende roesæson i 2021 efter den gode 2020-sæson.

jhal

Læs også