Sponseret af: Farmbrella

Online-netværk deler viden om præcisionsjordbrug

Videns-netværket Farmbrella vil have danske jordbrugere og konsulenter i nyt præcisions-jordbrugsnetværk til at dele viden og opdatere hinanden angående præcisionsjordbrug.

I det digitale vidensnetværk Farmbrella ønsker man at samle hele landbruget og agrosektoren i et stort vidensnetværk. Tanken bag er ifølge Vagn Lundsteen, der er facilitator i Præcisions Jordbrugs Netværket (PJN), som i februar afholdt det første af ti møder i 2021, at øge mængden af viden i den danske agrosektor.

- Vores målsætning er, at dansk landbrug igen skal være verdens dygtigste. Det gøres ved at dele viden, ikke ved at holde på den. Derfor har vi i Farmbrella startet forskellige forløb op med det formål at dele viden, fortæller Vagn Lundsteen.

Ifølge Vagn Lundsteen er netværket for alle, der har interesse i at optimere og modernisere jordbruget i fællesskab med en gruppe af branchens største profiler.

- Uanset om du er forsker, rådgiver eller praktiserende, ønsker vi, at du deltager i at øge mængden af viden – til fælles gavn, siger Vagn Lundsteen, som i mange år har arbejdet med at optimere dansk jordbrugsproduktion.

Udvid netværket

Og udover blot at tilegne sig viden, så kan deltagerne se frem til at få udvidet det professionelle netværk på en digital platform, der gør det muligt at samle kloge hoveder fra alle egne af landet – og på lidt længere sigt måske hele verden.

Temaerne på møderne det nye netværk favner bredt, og der vil være masser af inspiration at hente, både for garvede brugere af præcisonsjordbrugsværktøjer, men, slår netværkets facilitator fast, så er netværket også for folk, der er nysgerrige på, hvad præcisonsjordbruget kan gøre for dem.  

På det første online-møde i netværket 10. Februar var temaet "Præcisionsjordbrug er ikke kun for nørder” med indlæg af Per Andersen fra Datalogisk, men selvom man ikke har været med fra begyndelsen, så ligger webinarer for allerede afholdte netværksmøder tilgængelige på Farmbrellas hjemmeside, så brugerne kan deltage og blive opdateret med seneste viden, når det passer dem. 

Om konceptet Præcisions Jordbrugs Netværket

I Præcisionsjordbrugsnetværket mødes deltagerne online én gang om måneden til en #Farmtalk, der består af en 20 minutter lang session, hvor en ekspert har fokus på et specifikt emne, og herefter sætter netværksgruppen “spotlight” på en udfordring eller en mulighed, som netværket behandler i fællesskab. Der forventes ifølge Vagn Lundsteen en stor grad af deltagelse og engagement hos alle deltagere på Farmbrellas Præcisions Jordbrugs Netværk.

Har deltagerne ikke mulighed for at deltage på dagen for de enkelte webinarer, så kan deltagerne altid logge ind på deres profil og se webinaret, når tiden er til det. I alt varer netværksmøderne 75 minutter, og der vil blive sat tid af til at tage del i debatten og til at netværke med de øvrige deltagere.
Præcisions Jorbrugs Netværket består af mindst 10 sessioner af 75 minutters varighed.

Læs mere om Præcisions Jordbrugs Netværket her.

Fakta

  • Farmbrella Aps er stiftet i 2020 af Christina Elgaard, Vagn Lundsteen og Finn Jensen og det digitale vidensnetværk nærmer sig 700 medlemmer
  • I januar 2021 har Vækstfonden og en række private investorer tilført virksomheden et millionbeløb. Farmbrella har siden november 2020 lanceret Bestyrelsesnetværket, Investeringsnetværket og nu altså Præcisions Jordbrugs Netværket (PJN), men flere netværk er ifølge Farmbrella planlagt i løbet af 2021
  • Prisen for deltagelse i Præcisions Jordbrugs Netværket er 245,- kroner pr måned, og der betales forud for 12 mdr. ved tilmelding til netværket
  • Farmbrella vil være den førende digitale platform til vidensdeling, netværk og rekruttering i agrosektoren. Farmbrellas vision er at udvikle og øge viden på højeste niveau, og missionen er at organisere agrosektorens viden ved at gøre den brugbar og tilgængelig for alle

Farmbrella

Niels Finsensvej 20, 7100 Vejle