Sponseret af: FMC Agricultural Solutions

Centium 36 CS må nu anvendes både før og efter fremspiring af roerne

Michael Rose, Business Development Manager i FMC, besøger i videoen roe-demonstrationer ved Råhavegård på Lolland og giver sin vurdering af og strategiforslag til ukrudtsbekæmpelse i roer med den udvidet anvendelse af Centium® 36 CS

Centium® 36 CS er netop blevet registreret til ordinær anvendelse i roer. Ukrudtsmidlet må anvendes både før fremspiring og som et bladmiddel, når roerne har udviklet to løvblade.

Det clomazon-holdige ukrudtsmiddel Centium® 36 CS er netop blevet registreret til anvendelse i roer og rødbeder. Produktet har i mange år været registreret i bl.a. vinterraps og kartofler og godkendt til såkaldt mindre anvendelse i roer før fremspiring.

Med den nye godkendelse fra mindre til ordinær anvendelse kan ukrudtsmidlet anvendes til bekæmpelse af vanskelige ukrudtsarter som fuglegræs, hyrdetaske og burresnerre både før fremspiring og som et bladmiddel, når roerne har udviklet to løvblade.

- Bekæmpelsen af især fuglegræs, hyrdetaske og burresnerre bliver mere sikker ved at anvende Centium® 36 CS i ukrudtsstrategien i roer. Samtidig vil Centium® 36 CS løfte den overordnede effekt af sprøjteprogrammet og hjælpe på den endelige effekt på vanskelige arter som hundepersille og raps, fortæller Michael Rose.

Den maksimale dosering, der må anvendes i roerne i hele vækstsæsonen, er 0,2 l/ha Centium® 36 CS. Efter fremspiring må Centium® 36 CS først anvendes, når roerne har to ægte blade (BBCH 12), og på dette stadie må man maksimalt anvende 0,05 l/ha Centium® 36 CS.

Før fremspiring anvendes Centium® 36 CS alene. I roernes stadie 12-18 skal Centium® 36 CS indgå som tankblandingspartner med Betanal®, Nortron® SC, Goltix® SC 700, Safari® 50 WG.

Gælder også ikke-opdateret etiket!

En stor del af de danske dunke med Centium® 36 CS er printet med den gamle etiket. Det er lovligt at bruge den nye udvidede anvendelse for produktet, selvom etiket-teksten på dunken ikke er opdateret. 

Læs mere om Centium® 36 CS her.

Beslutningsstøtteværktøj til brug af clomazon i roer

Agricenter Danmark, Nordic Sugar, har udarbejdet en oversigt, der kan bruges som vejledning til anvendelse af clomazon til ukrudtsbekæmpelse i roer.

Klik her for printvenlig version af clomazon-oversigten.

 

For yderligere information om den udvidede anvendelse af Centium® 36 CS, kontakt venligst Business Development Manager i FMC, Michael Rose, på mail michael.rose@fmc.com eller telefon 89874709.

 

FMC Agricultural Solutions

Thyborønvej 78
DK-7673 Harboøre