Sponseret af: CNH Danmark New Holland A/S

- Forståelsen for vores behov gjorde forskellen

Bjarne Skydt og Jeppe Nielsen har ikke fortrudt, at de for tre år siden investerede i en gummiged fra CNH New Holland.

Mellem Viborg og Randers ligger Tjele Maskinstation, som ejes af Bjarne Skydt. Her har Blue & You-redaktionen sat både Bjarne Skydt og maskinfører Jeppe Nielsen stævne en af de første dage i marts for en snak om stedet og ikke mindst deres W 170D, 17T gummiged fra New Holland.

Efter at have kørt et par hundrede meter på en smal grusvej kommer vi til maskinstationen, hvor vi på gårdspladsen møder ejeren, der byder velkommen og inviterer os inden for i værkstedet til en snak om stedet. 

Bjarne Skydt startede i 1981 med at køre lidt maskinstation fra sit fødehjem, som nu ligger bagerst på den store grund blandt flere maskinhuse, et værksted samt den private bolig. På det tidspunkt havde han en enkelt traktor og en snitter, men i takt med at antallet af kunder og opgaver voksede, blev både maskinpark og medarbejderstab udvidet.

En gummiged af kvalitet

I 1990 overtog Bjarne Skydt fødehjemmet efter sine forældre, og i den forbindelse skiftede han virksomhedens navn til Tjele Maskinstation.

I dag beskæftiger Tjele Maskinstation 2-3 medarbejdere samt flere faste afløsere i højsæsoner, og maskinparken består af flere traktorer, gylle- og frakørselsvogne, finsnittere, mejetærskere, redskaber, pressere og ikke mindst en gummiged.

Gummigeden stod ejeren og skulle anskaffe sig for tre år siden, og da afstanden til nærmeste forhandler havde stor betydning, var valget af en W170D, 17T fra Farmas i Viborg ikke svært. Her kan maskinen nemlig blive serviceret i løbet af en formiddag, for herefter at være hurtigt tilbage i drift igen.

Komfort i top

Og opgaver er der mange af for gummigeden fra New Holland. Om vinteren bliver den blandt andet brugt til klipning af læhegn, og når foråret melder sin ankomst, læsser gummigeden møg. Græs- og majsarbejdet er dog gummigedens primære opgave, og netop derfor blev den anskaffet med hurtigskift og græsgreb, så den kan assistere, når der snittes græs og majs, som skal køres i stak.

Netop når der skal køres mange timer i stak har maskinens komfort stor betydning, og her udtaler både Bjarne Skydt og Jeppe Nielsen sammenstemmende, at komforten i W170D, 17T gummigeden fra New Holland er god. Især fremhæves gummigedens joystick som kan nedbringe belastningen for skulderne ved mange timers arbejde i førerhuset, så det ikke går ud over førerens koncentration. 

Også udsynet fra førerhuset bliver nævnt som en del af den gode komfort på gummigeden, da der ikke er nogle fugninger i forruden til at sløre udsynet for føreren og god mulighed for at kigge ned på hjulene på begge sider af maskinen samt bagenden. »Frit udsyn til især hjulene er alfa og omega, når man kører i stak«, påpeger maskinføreren.

En snild maskine

Jeppe tager os herefter under armen for at vise gummigeden frem, og da vi står og betragter maskinen, fortæller han, at en anden fordel ved gummigeden er maskinens stabilitet, »selvom den godt kan være lidt let, hvis den er læsset godt op« supplerer Jeppe Nielsen. Derudover kan han fortælle, at gummigeden passer godt til maskinstationens kunder, da den er »snild« at komme rundt med hos både de små og mellemstore landbrug på trods af dens størrelse.

Han påpeger også den ekstra dieseltank, som Farmas i Viborg har været behjælpelig med at montere på gummigeden.

- Farmas har været gode til at forstå vores behov og komme op med en løsning, fortæller han og tilføjer:

- Det betyder, at i stedet for at skulle tanke midt på dagen, når vi kører i stak, kan vi nu køre det meste af dagen før gummigeden skal tankes op.

I det hele taget har både Bjarne Skydt og Jeppe Nielsen kun lovord tilovers for samarbejdet med Farmas:

- De har hele vejen igennem processen omkring anskaffelsen af den nye gummiged lyttet til os, også tilbød de både en fornuftig nypris og en god byttepris, afslutter de begge med et let smil.

CNH Danmark New Holland A/S

Roholmsvej
2620 Albertslund