Sponseret af: Danish Agro Machinery A/S

Wrapper baller til Europas største bisonfarm

Siden 2006 har Hjadstrup Maskinstation haft bisonfarmen Ditlevs Dal som kunde, og med knap 400 amerikanske bisonokser skal der noget foder til. Her har maskinstationen siden 2006 kørt med en CLAAS ROLLANT rundballepresser, og det er de godt tilfredse med – faktisk så tilfredse, at de hvert fjerde år bytter den til en ny CLAAS ROLLANT.

Vi møder Leif Jørgensen og Ulrik Maegaard Nielsen, som begge er medejere af Hjadstrup Maskinstation, ved bisonfarmen i slutningen af juni. Her er de i gang med 1. slæt græs, hvor de wrapper græs. 

- Græsset til bisonerne skal være forholdsvist tørt, og der må ikke være for meget protein i. Så det er ikke normalt ko-foder – det er faktisk næsten wraphø, fortæller Leif Jørgensen. Det forklarer også, hvorfor maskinstationen er i gang med 1. slæt ved bisonfarmen, og i gang med 2. slæt på samme tid ved andre kunder. 

Udover at wrappe baller kører maskinstationen gylle om foråret og slår desuden også græsset og spreder det ud på markerne ved Ditlevs Dal. Derudover arbejder de for de mere traditionelle kvægbønder i nærområdet primært med grovfoder, gylle og presning og typisk presser de mellem 5.000 og 7.000 baller om året.

Skifter ud hvert fjerde år

Hvert fjerde år skifter Hjadstrup Maskinstation CLAAS-presseren ud med en ny, og den strategi er blandt andet valgt for at sikre driftssikkerheden, selvom de siden 2006 oplever kvaliteten af produktet markant forbedret.

- Nu har vi fulgt udviklingen siden ROLLANT 255, som vi købte i 2006. Dengang var det tit, man kom hjem med sorte fingre, fortæller Leif Jørgensen med et smil og tilføjer:

- Udviklingen siden dengang har været sjov at følge, og vi kan mærke, at produktet er blevet mere og mere driftssikkert. Nu er det sjældent, vi kommer hjem med beskidte fingre.

»Vi kan ikke vente en halv dag«

På trods af den gode kvalitet af produktet har maskinstationen dog valgt at holde fast i strategien med at skifte ud hvert fjerde år.

- Den første, vi skiftede ud, var meget slidt efter de fire år, men efterhånden som kvaliteten er blevet bedre, er de pressere, vi har solgt efter fire år jo også blevet bedre. Men vi har holdt fast i strategien, så vi bliver fri for eventuelle store reparationer.

Driftsikkerheden er nemlig ganske vigtig.

- Vi kører hele tiden, og vi kan ikke vente en halv eller en hel dag, fordi vi tit kører op af et regnvejr, så det skal bare virke hver gang, fortæller Leif Jørgensen. 

Glade for CLAAS

Maskinstationen handler hos Traktor Høst i Kolding, og hverken Ulrik eller Leif lægger skjul på begejstringen over deres CLAAS-forhandler.

- Vi er enormt godt tilfredse med dem og især værkstedet. De er der, når vi skal bruge dem, og det er meget deres fortjeneste, at vi bliver ved med at køre CLAAS, fortæller Leif Jørgensen og fortsætter:

- De har jo tre kvarter herover fra Kolding, og det er sjældent, vi venter i mere end en time.

Danish Agro Machinery A/S

Vesterballevej 19 7000 Fredericia