Sponseret af: LandboNord

ESG styrker bundlinjen og giver landmanden ro i maven

2022 bliver året, hvor mange landmænd skal forholde sig til, hvordan deres virksomheder sætter aftryk på omverdenen i forhold til miljø, medarbejdere, socialt ansvar og ledelse. Derfor har LandboNord introduceret flere tilbud, der giver inspiration til, hvordan man kan gøre ESG til en naturlig del af hverdagen.

Hvad gør du allerede i dag, og hvad vil du gøre i fremtiden? Det er den røde tråd ved LandboNords workshops om ESG, hvor landmænd har mulighed for at sætte fokus på styrker og udfordringer i forbindelse med at måle sig på de områder, som ESG står for: Miljø og klima, medarbejdere, socialt ansvar og ledelse.

- Udviklingen går stærkt i øjeblikket, og inden længe bliver alle virksomheder målt på deres ESG. Det kan blandt andet være i forhold til virksomhedens kreditgivere eller værdisætningen i forbindelse med videresalg. Derfor er det vigtigt at få et indblik i, hvad ESG indeholder, så man kan komme i gang med at finde indsatsområder at udvikle på. Ofte vil man finde ud af, at der allerede bliver gjort mange ting, siger vicedirektør i LandboNord, Andreas H. Brandt.

Efter en introduktion til emnet bliver deltagerne inddelt i tre hold. Hvert hold skifter mellem tre stationer, der hver repræsenterer de tre områder under ESG. For flere af deltagerne til den første workshop var ESG ikke et helt ukendt begreb.

- Vi har arbejdet med det et stykke tid, og vi bruger workshoppen her som inspirationskilde til at arbejde videre og få bekræftet, om vi er på rette spor. Vi synes, det er interessant at arbejde med, og tror på, at ESG bliver et lige så vigtigt redskab i fremtiden som budget og budgetopfølgning, siger kalve- og griseproducent Anders Peter Jensen.

 

ESG-kompas hjælper med at komme godt i gang

I forbindelse med ESG-arbejdet har LandboNord udviklet et ESG-kompas, som består af fire A4-sider. Kompasset er et godt værktøj til at komme godt i gang med ESG.

- Jeg har været i gang med ESG-kompasset, og jeg vil gerne videre med den proces. Jeg vil vide, hvordan jeg kan drive min virksomhed ud fra det her ved at sige: “Hvad er mit udgangspunkt, og hvilken vej skal vi flytte os i fremtiden?”, siger griseproducent Jonas Ellitsgaard Jensen.

 

Flere workshops i støbeskeen

I den kommende tid vil LandboNord arrangere flere ESG-workshops, så der bliver rig mulighed for alle at komme i gang med ESG-arbejdet.

- Vores stærke tværfaglige Klima- & bæredygtighedsRådgivning hjælper med at omdanne ESG til konkrete initiativer, der gør en positiv forskel. På den måde får vi lavet en plan for, hvor det giver mest mening at begynde, siger rådgivningschef i LandboNord, Merete L. Andersen.

Kom godt i gang med ESG. Klik her og aftal med en af vores ESG-rådgivere hvornår det passer dig at deltage i ESG-workshop i LandboNord. 

Kontakt os her!

LandboNord

Erhvervsparken 1
9700 Brønderslev