Sponseret af: Maykers

Europas landmænd handler online – gør du?

Landmænd er parate til i højere grad at handle på nettet, og online handel slår for alvor igennem hos landmænd på tværs af Europa. Derfor står digital handelsplatform parat til at tilbyde en digital løsning, når det kommer til indkøb af grej og reservedele.

Højere udbytter med færre midler, bæredygtige produktioner og høj dyrevelfærd i stalden. Det er noget af det, danske landmænd kan bryste sig med, ikke mindst fordi digitale løsninger gør indtog på de danske bedrifter. 

- Digitalisering af landbruget handler om flere ting. Det gør indtog gennem for eksempel præcisionsjordbrug eller forvaltning af større bedrifterne, men også på et mere nært plan i form af online handelsplatforme, forklarer Nicolai Fog Hansen, sektionsleder på Teknologisk Institut og ekspert i digitalisering i landbruget.

Vil man effektivisere sin produktion mere, kan det derfor være en god ide at gå endnu mere digital og klare sin shopping til driften online. I landbruget stiller det særlige krav til nethandlen, vurderer han:

- Landmænd skal kunne henvende sig 24 timer i døgnet året rundt. Når det er høst, så er de fuldkommen afhængige af deres maskiner. Der må ikke være bøvl med for eksempel at få de korrekte reservedele, eller udfordringer med returneringer eller service, understreger Nicolai Fog Hansen.

Flere landmænd handler online

Tidligere har det været en udfordring for virksomheder at få landmændene til at handle online. I 2019 var det i gennemsnit kun 13 procent af de europæiske landmænd i analysen, der havde foretaget et online køb, og argumentet var manglende overblik over produkter og priser.  

Under epidemien med Covid-19 er der sket en udvikling i online handel i landbruget. Langt flere landmænd ønsker at købe produkter online – 36 procentpoint flere i 2020 end i 2019.

Det viser en rapport fra konsulenthuset McKinsey.

- I maj 2020 var der en langt højere procentdel af respondenterne, der nu siger, at de foretrækker at købe landbrugsprodukter online. Der er en mulighed for virksomheder at ændre deres forretningsstrategier til møde landmænds behov bedre, står der i rapporten. 

Tillid og personlig service

Den digitale handelsplatform Maykers tilbyder virksomheder inden for landbruget en samlet onlinebutik, hvor landmænd og bedriftsledere kan handle nøjagtigt de produkter, som de har brug for til deres maskinpark. Generelt har Maykers mærket, at netop landmænd har fået en øget en interesse i at købe kerneprodukter til landbrugsbranchen på nettet. 

- Vi er ikke i tvivl om, at den digitale handel er kommet for at blive – også i landbruget. Vi skal gøre det nemt, hurtigt og effektivt for landmanden at handle sine kerneprodukter til produktionen ved at samle de førende landbrugsleverandører på platformen, siger landechef for Maykers i Danmark Jesper Knudsen.

Han er samtidig meget bevidst om, at tilliden, som landmændene har til deres forhandlere, skal føres med over, hvis digitaliseringen skal blive en succes. Og tilliden og personlig service følger med, understreger han.

- Maykers-platformen er ikke en direkte handel med leverandører, det er forhandlere, som landmanden kender, som sammensætter udvalget og udfører servicen. Alt det gear og alle de maskiner, som landmanden er vant til at gå ned og kigge på hos sin lokale forhandler, de præsenteres nu for ham på platformen af den velkendte forhandlere. Tilliden og trygheden ved at handle dér, hvor man hele tiden har handlet, den er der stadig, siger Jesper Knudsen. 

Maykers viser landmanden et udvalg af produkter på tværs af leverandører og forhandlere i et samlet overblik. Enhver forhandler til landbruget er velkommen på platformen.

Læs mere om at blive forhandler her!

 

Landbrugsartikler præcis når det passer dig

Danske landmænd er innovative og omstillingsparate på mange parametre – og nu kan de også gøre deres indkøb digital frem for fysisk. Unikt for platformen er, at Maykers samler produkter fra leverandører i hele Danmark for at brugere kan shoppe rundt mellem priser, mærker, modeller og leverandører. Det er Maykers’ ambition at gøre landmænds hverdag lettere ved at gøre handel af landbrugsartikler tilgængeligt 24 timer i døgnet.

- Landbrugserhvervet er i dag blevet en utrolig kompleks forretning, hvor ejere som driftsledere skal være 100 steder på én gang. Derfor dur det ikke, at de skal tage 10 opkald, tre kaffemøder og fem fakturaer for at købe ind til produktionen. Vi skal bidrage med en lettere hverdag for vores kunder ved at tilbyde dem adgang til inspiration og rådgivning døgnet rundt, effektivisere deres produktion med de bedste produkter og gøre prissætningen gennemsigtig, siger Jesper Knudsen, landechef i Danmark for Maykers.

Maykers arbejder netop på at gøre det endnu nemmere at handle landbrugsartikler med Maykers’ Produktguide. Funktionen gør det muligt at finde de dele, der passer præcis til lige netop din maskine. Find allerede nu dele til de mest populære landbrugsmaskiner fra New Holland, John Deere, Caas og Claas.

Prøv selv søgefunktionen her!

 

Om Maykers

  • Maykers er en online handelsplatform, der samler produkter fra forskellige landbrugsvirksomheder ét sted
  • Maykers tilbyder brugerne at få alt indkøb samlet på én digital faktura, selvom der er handlet hos flere virksomheder 
  • Platformen har over 500.000 produkter fra omkring 118 virksomheder