Sponseret af: Danish Agro Machinery A/S

Den driftssikre, lysegrønne gummiged fodrer Jonas' køer hurtigere

CLAAS TORION 644 SINUS hjullæsser sikrer en væsentlig hurtigere fodring, næsten uden foderspild, af de 310 årskøer på familien Jensens bedrift. Den vender på en lille radius, stabiliteten er god og driftssikkerheden er i top.

Tre år og 4.000 timer har CLAAS-hjullæsseren kørt uden problemer.

- Vi synes, den er rigtig stabil i drift. Den starter hver morgen, og det er sådan set det vigtigste, lyder det entusiastisk fra landmand Jonas Jensen om CLAAS TORION 644’eren, der er blevet investeret i.

Sammen med sin far og lillebror driver han en kvæggård med 310 årskøer og 350 hektar.

Den gamle gummiged kunne næsten ikke mere, og derfor gik jagten ind på en ny for tre år siden. Der faldt det sikre valg på en CLAAS-ged. I forvejen har familien en CLAAS AXION 850 og en 820.

Stabil når den løfter tungt og højt

Udover driftssikkerheden, så er den også stabil, når den løfter både tungt og højt.

- Fordelen er, når den drejer på bagakslen og knækker dermed ikke så meget, hvormed den ikke bliver så ustabil, når vi løfter op i foderblanderen med et par tons i skovlen, siger Jonas Jensen.

Foruden øget stabilitet giver styremetoden en ganske lille venderadius, da den drejer på bagakslen, samtidig med at den knækker.

Hverdagen lettes med mindre tid på fodringen

Noget af det, der især gør hverdagen lettere, er, at der spares tid på fodringen.

- Den her form for styring fungerer rigtig fint, når vi læsser foder, for så kan vi holde lige ved siden af køresiloerne, og så har vi ikke alt det foderspild, når vi skal køre rundt med foderet. Så kan vi bare bakke lidt tilbage og så op med det i foderblanderen. Når vi bruger den til at muge ud med i den nye kostald, så er det også rart at kunne komme let rundt, hvor der ikke er så meget plads, siger Jonas Jensen, der helt klart vil anbefale en TORION hjullæsser til andre.

- Det at den drejer på bagakslen, havde jeg ikke tænkt på ville være rart. Men det er virkelig en fornøjelse at køre med, supplerer han.

- Den næste gummiged vi skal have skal også være sådan en, afslutter han.

God service og hurtig hjælp er vigtig

Jonas Jensen vægter god service og hurtig hjælp meget højt, hvilket også var udslagsgivende for valget af TORION.

På ejendommen har man været godt tilfreds med servicen til deres traktorer og græsudstyr fra Hammershøj Smede og Maskinforretning. Så selvom CLAAS for tre år siden var nye med hjullæssere, var han ikke bange for at vælge en TORION. 

- De kommer lige med det samme, hvis der er noget, som springer i luften. Og det betyder meget for os.

Danish Agro Machinery A/S

Vesterballevej 19 7000 Fredericia