Sponseret af: Vogelsang A/S

Den nye BlackBird fra Vogelsang leverer præcision i en helt ny dimension

I ethvert stadie af gylleudbringning er præcision nøglen til maksimal effektivitet. Øget plantevækst, mindre kvælstoftab og lavere miljøbelastning – alt afhænger af en præcis placering af gyllen, der hvor det giver maksimal effekt, hvilket er på planternes rødder. Tager vi slæbeskobommen BlackBird fra Vogelsang, så er den designet, specielt til at udbringe gyllen så præcist som muligt.

Fordelene ved Vogelsangs slæbeskobom er lav vægt, aktivt tryk for præcis udlægning af gylle under planterne, kompakt transportposition, let eftermontering og passiv svingningskompensation i centralrammens sammenkobling. 

- For os er det helt naturligt, at en slæbeskobom skal opfylde disse fundamentale krav. Vi er blot gået skridtet videre og har implementeret endnu flere vigtige funktioner, der skaber en helt ny dimension af slæbeskobom, skriver virksomheden.

BlackBird® står for præcision

Med flowsimulering har Vogelsangs produktudviklere testet en række forskellige typer slæbeskos geometriske potentiale. Omfattende studier af flowet og karakteristikken af gyllen medførte helt nye observationer. Dette har resulteret i en ny næblignende og mere langstrakt form, der udligner accelerationen af gyllen i udløbet.

Udløbshastigheden i hele udløbslængden bliver mere stabil og ensartet, da udlægningen ikke generes af planter, der dækker for udløbet.

Dette resulterer i en hidtil uset præcision ved udlægning af gyllen.

BlackBird® står for længere levetid

Ud over mindre slitage på slæbesko og bladfjedre, beskytter de nye fjedre og beslag mod overbelastning af hele bommen, grundet en samlet vibrationsreduktion. Denne bom er også den første med sorte slanger med forbedret UV-resistens.

BlackBird® står for enkel montage

Grundet det kompakte design og det centrerede tyngdepunkt tæt på tanken kan den nye slæbeskobom monteres problemfrit. Takket være de mange monteringsmuligheder og et integreret låse- og sikkerhedssystem er det lettere at montere bommen på en hvilken som helst gyllevogn.

Med den sofistikerede rammeguide er bommen også optimeret til montage på gyllevogne med større hjuldiameter. En forskudt sidearm muliggør montage på vogne med forøget skærmhøjde. BlackBird er den perfekte løsning til eksisterende gyllevogne.
 

Bliver konsekvent på jorden

BlackBird som du forventer og så alligevel helt ny, med en arbejdsbredde på 21 eller 24 meter.

En fuldstændig ny udlæggerbom med højdejustering og pendulkompensation. Hver arm arbejder uafhængigt af hinanden. 

Det betyder, at du i praksis kan køre gennem en dal med stigninger til begge sider, hovedrammen og ophængs armene kompenserer fuldstændigt for markens niveauforskelle.

Højden kompenseres af sidearmen og hældningen af pendulkompenseringen. (se Fig. Mark kontakt med bommen). Optimal jordkontakt er sikret og gyllen bliver derfor altid placeret under planterne. 

 

 

Tekniske data og egenskaber

 • Arbejdsbredde: 21 m og 24 m
 • Transport bredde: 2.99 m
 • Slange afstand: 25 cm
 • Direkte tilkobling eller med 4 punkts lift
 • Ideel niveautilpasning takket være central pendulering i hovedrammen og uafhængig niveaukompensation i hver halvdel af bommen
 • Aktivt tryk på alle slæbeskær
 • Manuel ind klapning af bommen fra 24 m til 21 m arbejdsbredde
 • Hydraulisk ind klapning af bommen fra 21 m til 18 m arbejdsbredde
 • DropStop mekanismen folder bommen op for at minimere spild på forland, veje og markveje
 • Delvis hydraulisk sektionsafblænding
 • Kompakt transportposition via option på ind klapning af hver arm så den tiltes 5° ind mod gyllevognens tank

 

 

Vogelsang A/S

Industriparken 2
6880 Tarm