Sponseret af: Scantruck A/S

Arne og Arne er vilde med deres Manitou-teleskoplæsser – og købte derfor endnu én

For seks år siden købte ejeren af Højlundsgaard Maskinstation, Arne Durk van der Veen, én Manitou teleskoplæsser MLT 940-140 V+’er til sin skleroseramte maskinfører Arne Aagaard. Maskinføreren havde brug for en maskine, man nemt kunne komme ind og ud af. Teleskoplæsseren viste sig at være så driftssikker og oplagt til halmopgaverne, at de for nyligt købte endnu én.

- Vi synes, den er fantastisk, lyder det fra Arne Durk van der Veen, der ejer Højlundsgaard Maskinstation ved Gudme på Sydfyn.

Han og Arne Aagaard, der har været maskinfører siden 1982 på maskinstationen, er ovenud begejstret for stationens relativt nyindkøbte teleskoplæsser: MLT 940-140 V+.

Og teleskoplæsseren er faktisk ikke et nyt bekendtskab. For seks år siden indkøbte maskinstationen nemlig præcis den samme model. Primært fordi de var på jagt efter en maskine, der kunne opfylde alle stationens krav til dagligt arbejde med halm og som samtidig kunne være en god, fast makker til Arne Aagaard, der fik konstateret sklerose, og begyndte at få problemer med at gå.

- Jeg synes, at det er rigtig smart, at de har fundet den her med lav indstigning til mig. Jeg skal have det lidt nemt, så den ikke er for høj at komme ind i, siger Arne Aagaard, der viser, at han hurtigt kan komme ind og ud af maskinen.

Andre kunne ikke levere

- Den er fin at sidde i, og den kører rigtig fint, synes jeg. Jeg er utrolig glad for den, siger han.

Maskinstationsejeren Arne Durk van der Veen fortæller, at maskinstationen før kørte Caterpillar.

- Men de kunne ikke levere det, vi gerne ville have. Så prøvede vi en masse andre mærker. Vi faldt over den her. Vi skulle have en 9 meter, så vi kunne stable halmen højt nok op. Så det blev den her, hvor også Arne har nemt ved at komme ind og ud af den. Det var helt klart den bedste, fortæller Arne Durk van der Veen.

Højlundsgaard Maskinstation arbejder hovedsageligt i halm, og maskinstationsejeren fortæller, at den omsætter cirka 30.000 ton halm på årsbasis, som blandt andet køres til diverse forbrændinger eller sælges til private formål.

Det er Arne Aagaard, der sidder bag rattet i teleskoplæsseren cirka 90 procent af tiden.

Mange timer

- Ja, det bliver mange timer i hvert fald på et år, siger han med et lille smil.

Maskinstationen valgte den samme model igen, fordi de er så tilfredse med den gamle model, som har tjent dem i seks år.

- Og den har været rigtig driftssikker. Men den har gået 8.000 timer nu, og så skulle der jo ske et eller andet. Der er ingen tvivl om, at der begynder at komme nogle serviceomkostninger på slid af armen. Men det er ikke ekstremt. Så derfor fortsætter vi med at beholde den, siger Arne Durk van der Veen.

For Arne Aagaard handler det meget om komfort, når han dagligt skal bruge timevis bag rattet.

- Og jeg synes, komforten er rigtig fin herinde. Der er et rimeligt førerhus, så man har plads herinde. Det er et fantastisk godt sæde, der er i den, siger han.

Arne Aagaard fortæller desuden, at den er rimelig billig at køre med.

Derudover handler det naturligvis også om god service fra den lokale Scantruck-forhandler.

Vi synes, servicen er fantastisk. Scantruck bakker os rigtig godt op, og de er der, når vi ringer. Og de har forstand på det, når de kommer. Vi er utroligt godt tilfredse, ja, siger Arne Durk van der Veen.

Fakta om MLT 940-140 V+

Manitous MLT 940-140 V+ har en løftehøjde på 9 meter, en rækkevidde på 6,5 meter og en løftekapacitet på 4 ton. 

Den nye Manitou MLT940-140 V+ har også joystickstyring, centralsmøring, punkterfrie dæk, fulddækkende skærme, hitchkrog, bakkamera, kamera til krogen samt effektive LED-lys.

Scantruck A/S

Katkjærvej 5 7800 Skive

Øvrige artikler fra Scantruck A/S