Sponseret af: Fremtiden Staldinventar A/S

Østjysk staldinventarfirma sætter massivt ind på griseområdet

Fremtiden Staldinventar vil tilbage til, hvor det hele begyndte for 34 år siden, og virksomheden opruster nu inden for griseinventarmarkedet med farestier til løsgående søer.

Siden marts i år har Fremtiden Staldinventar fået en del nye ordrer indenfor grisesegmentet, oplyser medejer Jeannette Skjødsholm.

Der er fuld gang i fabrikken i Langå ved Randers, hvor der svejses, samles og testes på livet løs.

Grunden til den gode ordrebog skyldes en ændret strategi og et stort ønske om at vende tilbage til udgangspunktet for Fremtiden Staldinventar.

Da Fremtiden i 1989 blev stiftet, var udgangspunktet kvæg, grise og heste. Det udgangspunkt er fortsat gennem årene, men det er dog tippet mest over til hestesegmentet inden for de seneste år. Og det er til trods for, at der er masser af medarbejdere med stor ekspertise til at designe og lave staldinventar til både grise- og kvægstalde, der opfylder alle ønsker og krav.

Erobre markedsandel

- Peter Bech er startet som salgschef, så nu har vi manden, der kan indrette kvæg- og grisestalde. Markedet har været der hele tiden, men vi skal endnu mere ind på det, fordi vi før har fokuseret mere på nogle andre grene. Det er vores nye mål, siger Jeannette Skjødsholm, og hun bliver suppleret af Peter Bech, der har været ansat inden for inventarbranchen målrettet kvæg og svin siden 2002. Senest kommer han fra en ansættelse ved Jyden Bur A/S.

- Fremtiden vil gerne ind på grisemarkedet og erobre den markedsandel, som vi havde for år tilbage, fordi vi mener, vi har nogle fantastiske løsninger. Vi har lavet mange store og små grisestalde gennem tiden, og vi har en fantastisk viden og et bagland, som kan give den backup, der skal være til et projekt, siger han.

Fra skitse til topmoderne stalde

Fremtiden Staldinventar er en unik virksomhed, der kan være med i staldprojekter helt fra begyndelsen af rådgivningsfasen.

- Vi kan være med fra starten af, vi kan være med til at rådgive og indrette, og vi kan være med til at finde løsninger til kunden, lyder det fra Jeannette Skjødsholm, som oplyser, at mange af deres samarbejder blot starter med en tegnet skitse i hånden og derfra udvikler sig til de topmoderne stalde, vi ser i dag.

Har viljen

- Vi har viljen, som nok er noget af det vigtigste, til at producere en helstøbt kundedesignløsning, siger Peter Bech og fortsætter:

- Det er en løsning, som tilgodeser arbejdsmiljøet for medarbejderne, men også dyrevelfærden inde i staldene. Vi kommer med et godt program inden for løsgående, diegivende søer i farestier nu. Vi kan lave en faresti i dag, hvor man tilgodeser arbejdsmiljøet for medarbejderne, men også hvor man tilgodeser en mindsket pattegrisedødelighed. Det er også med til at fremtidssikre bedrifterne, siger Peter Bech og oplyser, at der har været samarbejdspartnere inde over for at hjælpe med at skræddersy programmet.

Peter Bech lægger stor vægt på samarbejdet ude i stalden, og at der er en god sparring med den professionelle griseproducent.

- Vi udvikler vores produkter i fællesskab med vores kunder. Det er ikke kun noget, vi udvikler i et tegneprogram, det er en kombination. Vi producerer det ud fra, hvad vi ser ude på staldgulvet, siger Peter Bech.

Dybt i DNA’et

- Det ligger dybt i vores DNA, at vi er et dansk firma. Vi har en viden fra branchen af gennem mange, mange år. Og når der kommer nye anbefalinger og nye krav omkring dyrevelfærd, så er det også rart, at man kan lave nogle prototyper, og at man har noget lokal produktion, som man kan udvikle i, siger Peter Bech.

Peter Bech fortæller, at tilbagemeldingen fra en lang række kunder er, at kvaliteten på staldinventaret er særdeles god, og at det langt fra er en »metervare«.

Hvordan hænger pris og kvalitet sammen for jer?

- Vi vil nok vende spørgsmålet om. For hvor lang tid skal det her holde i din bygning? Er det 10, 15 eller 20 år? Ud fra det, så kan det jo godt være, det er en bedre forretning for kunden at give 5-10 procent mere for inventaret, og så få noget der kan holde i 15-20 år, kontra at købe noget der måske kun kan holde i 10 år. En afskrivningsperiode over 15 år er likviditetsmæssigt altså bedre end én over 10 år, siger Peter Bech.

Fakta: Fremtidens fortid og fremtid

  • Fremtiden Staldinventar begyndte som en stor smedevirksomhed 1989, med Kaj Jacobsen som stifter og frontmand, og den har udviklet sig siden. Nu er de første skridt til et generationsskifte taget, henimod at den nuværende salgschef Peter Bech skal overtage Kaj Jacobsens andele.

  • Jeannette Skjødsholm, der har de 25 procent af virksomheden, har været ved Fremtiden Staldinventar siden 2005, hvor hun var med til at modernisere og bygge den tekniske afdeling op i forhold til 3D-tegnestuen, hvor der i dag er fire ansatte.

  • Fremtiden Staldinventar har de tre hovedsegmenter gris, kvæg og heste, herunder også vinduer og døre til staldbygninger.

  • Derudover leverer virksomheden også stationære gyllepumper til landmændene gennem Fremtiden Pumps.

  • Fremtiden Staldinventar er en projektvirksomhed, der kan tegne projekter og planløsninger og være med til rådgivning fra start af.

  • En stor del af inventaret produceres lokalt på fabrikken i Langå.

  • Udover de mange danske kunder leverer virksomheden også til Norge og Sverige, og så er der enkelte projekter i østlandene.

  • Virksomheden har i dag 30 ansatte.

Fremtiden Staldinventar A/S

Rypevej 4
8870 Langå

Øvrige artikler fra Fremtiden Staldinventar A/S