Sponseret af: Danish Agro Machinery A/S

Torion Sinus-geden kommer ind overalt og reducerer fodringstiden

Fodringstiden er banket i bund med investeringen i Claas Torion 956-hjullæsseren på bedriften Tarpgaard.

- Jeg synes, automatikkerne af bom og skovl virker rigtig godt. Vi har cirka reduceret vores fodringstid med 8 minutter pr. læs kontra den gamle gummiged. Selv med det samme udstyr og samme plads, lyder det begejstret fra Dennis Rasmussen, der i samarbejde med ejeren Jens Ulrik Tarpgaard står for den overordnede markdrift.

Indtil videre har den virket stabilt og upåklageligt, og noget af det bedste er kørekomforten.

- Komforten er virkelig god. Man sidder rigtig godt i sædet, og bomaffjedringen er kanon. Når vi rammer et bump, mærker du det aldrig, siger Dennis Rasmussen.

På Tarpgaard er der 300 årskøer og 400 hektar planteavl, hvor Dennis og ejeren styrer det hele selv.

Da den gamle hjullæser stod af, faldt valget på Torion-modellen, efter de fik prøvet den af.

- Der var vi ikke i tvivl om, hvad vi skulle have, lyder det fra Dennis Rasmussen.

At kunne komme ind alle steder gør alt godt

Udover det allerede nævnte, handler det selvfølgelig også om, at den nye hjullæsser kan komme steder hen, hvor andre giver op. Ejendommen er nemlig ret kompakt, så pladsen til at komme rundt er generelt trang.

- En af grundene til, at vi valgte en Torion var, at den både knækker på midten og drejer på baghjulene, så vi faktisk kunne komme ind i til alt vores dybstrøelse stadigvæk, siger en arbejdsglad Dennis Rasmussen og tilføjer:

- Selvom vi gik en gedstørrelse op, kan vi komme ind alle steder. Det tager lidt tilvænning, men når man har vænnet sig til det, så er det bare uundværligt i vores hverdag nu. Det gør alt godt.

- Det giver mig en kæmpe fleksibilitet i, at vi kan komme rundt og dreje rundt, og hvis man er ved at kile sig lidt fast, så får man meget mere bevægelse i geden i sig selv, så du nemmere kan komme ud af nogle trælse situationer, der en gang imellem opstår.

Og derudover så er betjeningen af hjullæsseren enkel og intuitiv, påpeger Dennis Rasmussen, der helt sikkert vil anbefale gummigeden til andre.

- Heriblandt min far, som er ved at kigge på én. Nogle af mine kammerater er også ved at kigge på ny gummiged, og de skal faktisk ud at prøve modellen her en dag, for at se, hvad de synes om den, siger Dennis Rasmussen.

Danish Agro Machinery A/S

Vesterballevej 19 7000 Fredericia