Små portioner giver flere store fordele

Med en iFeed fodres heste efter slowfeeding-princippet, og det giver en række fordele, påpeger forhandleren.

Mange heste fodres ikke på en hensigtsmæssigt. Fodring i store portioner to-tre gange om dagen er nemlig hverken naturlig eller optimal for en hest, påpeger Lars Andersen.

Han er øst for Storebælt forhandler af foderautomaten iFeed, som løser det problem på en enkelt og smart måde, der betyder, at opstaldede heste kan fodres på en måde, der ligner hestes naturlige foderoptag, når de græsser.

Med iFeed gives hver enkelt lille portion efter slowfeeding-princippet, som tildeles 10-12 gange i døgnet, og den fremgangsmåde har ifølge Lars Andersen en række store fordele.

Hurtigt tjent ind

- Ved at fodre i mange små portioner over hele døgnet reduceres risikoen for kolik, mavesår og andre fordøjelsesproblemer, forklarer Lars Andersen, der gennem en lang årrække har beskæftiget sig med heste.

Han vurderer, at man kan spare 20-40 procent på foderet, fordi hesten bedre kan optage og udnytte foderet, og oplyser, at en iFeed således har tjent sig selv ind på et år alene på det lavere foderforbrug.

- Bare at kunne undgå én tilkaldelse af en dyrlæge på grund af for eksempel kolik vil betale for en komplet iFeed-installation til mere end én hest, men det vigtigste er selvfølgelig den øgede dyrevelfærd, som følger med fodring med iFeed, understreger Lars Andersen.

Læs også