Styrelse: Tast selv skal være bedre

Hos NaturErhvervstyrelsen erkender man nu, at der er plads til forbedringer af Tast selv-service

Ifølge NaturErhvervstyrelsen har Tast selv-service kørt bedre og mere stabilt ved dette års ansøgningsrunde om arealstøtte.

Men styrelsen erkender dog, at der er plads til forbedringer, og derfor går man nu i gang med at give Tast selv-service et eftersyn. Eftersynet skal sikre, at systemet er bedre rustet til fremtidens ansøgningsrunder.

- Selv om vi har haft en bedre ansøgningsrunde i år, hvor både brugerne og NaturErhvervstyrelsen har været sparet for større problemer, er der plads til forbedring af systemet. Det arbejde går vi i gang med nu, så vi alle kan få et endnu bedre Tast selv-service at arbejde med i 2014, siger EU-direktør Sarah Børner i en pressemeddelelse.

NaturErhvervstyrelsen oplyser, at man har indgået en aftale med COWI, som skal udarbejde en analyse af Tast selv-service. COWI gennemfører derfor interviews, fokusgrupper, workshops og besøg i andre EU-lande.

Der er desuden nedsat en følgegruppe, hvor Landbrug & Fødevarer er repræsenteret. Det arbejde forventes afsluttet til sommer.

Herudover vil NaturErhvervstyrelsen i denne måned gennemføre en spørgeskemaundersøgelse om Tast selv-service. Her får over 15.000 landmænd og konsulenter mulighed for at give deres mening til kende og komme med forslag til forbedringer.

Læs også