Politiker pressede DR inden Kontant-udsendelse

DR's forbrugermagasin »Kontant« føler sig udsat for politisk pres forud for den kritiske udsendelse om dyrevelfærd i svinestalde. Før udsendelsen gik i luften 26. oktober, videresendte Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, en mail fra svineproducent Søren Søndergaard, der havde haft besøg af Kontant, til et medlem af DR's bestyrelse. Samme dag blev redaktionen bedt om en redegørelse fra DR's ledelse. 

Mailen fra Søren Søndgaard cirkulerede vidt omkring inden udsendelsen blev bragt, og var yderst kritisk over for Kontants metoder i forbindelse med udsendelsen.  

- Vi er vant til at være under pres fra dem, vi kigger kritisk på. Jo større spiller, jo større pres. Sådan er det. Det her var anderledes, fordi det var en politiker fra et regeringsparti, som tilsyneladende gik direkte til ledelsen af DR i et forsvar for landbruget. Vær dog ærlige. Hvis ikke det er politisk pres, hvad er det så, siger Lisbeth Kølster, redaktør på Kontant til Politiken. 

Ellen Trane Nørby afviser blankt, at hendes henvendelse til DR's bestyrelse er udtryk for politisk indblanding i et enkelt program, før det er sendt.

Læs også