Risiko for kurshop på schweizerfranc

Usikkerheden om schweizerfrancens fremtid er nu så stor, at Jyske Bank har droppet at lave prognoser. I stedet advarer banken om risiko for stigninger.

Finansiel uro betød, at Jyske Bank i går droppede at sætte kursmål for schweizerfrancen på 3-, 6- og 12 måneders sigt.

I stedet advarer banken i en særskilt analyse om, at der nu er risiko for, at schweizerfrancen (CHF) bliver styrket yderligere.

- Vi vurderer, at der er en væsentlig risiko for, at SNB (den schweiziske nationalbank) må give efter for presset og endnu engang lade schweizerfrancen styrke sig over for euroen. Dette vil udløse store stop-loss-ordrer generelt i markedet og forstærke bevægelsen i retning af en styrket CHF, siger analytiker i Jyske Bank, Helle Varming, til Effektivt Landbrug.

Hvis kursen bevæger sig op i niveauet 5,35-5,37 i forhold til den danske krone, peger den tekniske analyse i retning  af, at vi med overvejende sandsynlighed får et niveauskifte i CHF/DKK med en bund omkring 532 og en top omkring 610, vurderer hun.

- I så fald er der en væsentlig risiko for, at CHF fastholder det nye stærke niveau på både kort og langt sigt, siger Helle Varming.

Vurderingen er et skifte i Jyske Banks forventninger til CHF’s bevægelser. Hidtil har banken troet på, at CHF’en ville falde på sigt.

Uro spreder sig
Baggrunden for Jyske Banks nye vurdering er, at tilliden til eurosamarbejdet har  været på hastig retræte, og euroen er under massivt pres.

- Samtidig er der begyndende tegn på, at uroen spreder sig fra valutamarkederne til aktiemarkederne, siger Helle Varming.

Endelig er markedet fortsat meget usikker på, om landene i eurozonen (og  Sydeuropa i særdeleshed) formår at bringe økonomierne tilbage på sporet.

Alt dette kan styrke CHF yderligere, fordi den traditionelt er en sikker valuta, som aktørerne i markedet placerer deres penge i, i krisetider.

Som nævnt sætter banken ikke længere kursmål på CHF’en, som den ellers plejer.

- Det giver ingen mening, når usikkerheden er så stor, siger Helle Varming.

Læs også