Dansk bladvirksomhed bag ny polsk landbrugsavis

Danske landmænd og landbrugsvirksomheder har i disse år stærkt fokus på udviklingsmulighederne i Polen - ikke mindst efter det store landbrugsland nu er blevet medlem af EU.

Dansk bladvirksomhed

bag ny polsk landbrugsavis

I denne uge ser nu også en ny landbrugsavis dagens lys i Polen - på dansk initiativ. Bag »Wiadomosci Rolnicze Polska« (Polsk Farm Nyt) står Landbrug Fyn A/S i Langeskov, der herhjemme hver uge udsender bladene Effektivt Landbrug, Landbrug Fyn og Landbrug Syd.

Ligesom bladene til de danske landmænd vil polakkerne modtage »Wiadomosci Rolnicze Polska« gratis. Bladet udkommer i første omgang som månedsblad - i et oplag på 60.000 eksemplarer. Modtagerne er de største landbrug i Polen samt 3500 landbrugsmaskinforretninger og øvrige følgevirksomheder.

Det nye polske landbrugsblad, der er annoncefinansieret, produceres af en stab på seks ansatte på redaktionen i Goleniow - et halvhundrede kilometer sydøst for Stettin i Polens nordvestlige hjørne. Desuden er tilknyttet freelance-journalister rundt om i det store landbrugsland.

- Der er udvist stor interesse for vort nye bladprojekt, og med den første 40 siders avis er vi kommet godt fra start. Vi oplever en god synergieffekt med Effektivt Landbrug, som herhjemme udsendes til alle større landbrug. Herigennem har vi i forvejen gode relationer til virksomheder herhjemme og i udlandet, som ser vort nye blad som et oplagt platform til det store interessante marked i Polen, siger direktør Per Jørgensen, Landbrug Fyn A/S.

- Men også på hjemmemarkedet dernede har vor nye, uafhængige avis vakt opsigt, og vi er sikre på, at den kan blive en vigtig brik i den hastige udvikling, som polsk landbrug for alvor er på vej ind i.

Landbrug Fyn A/S oprettede sin polske afdeling for halvandet år siden. Opbygningen af redaktionen er sket i den mellemliggende periode. Der er indgået et samarbejde med landets mest indflydelsesrige landboorganisation om den månedlige udbringning af avis til organisationens største landbrugsmedlemmer, ligesom der er etableret en hjemmeside med nyheder og køb/salg af landbrugsmaskiner.

Se hele avisen på www.wrp.pl

Læs også