Startede med svin – nu lyser de også larver og kanoner op

RN Solutions inviterede til fejring af virksomhedens 10-års jubilæum.

Høj sol og pølsevogn gjorde det umuligt at have andet end højt humør. Selv på en festdag bliver der langet lys over disken hos RN Solutions.

Det var til en julefrokost for 10,5 år siden, Rune Nielsen for første gang talte højt om den forretningsidé, han havde gået og brygget på, efter at have set, hvordan overbelysning af søerne i løbestaldene flere steder i Europa øgede reproduktionen. For selvom løsningerne fungerede i pågældende stalde, måtte det kunne gøres smartere, mente den landmandsuddannede nordjyde.

Derfra gik det slag i slag, og Rune Nielsen kunne i løbet af 2013 kalde sig stifter og CEO hos RN Solutions og lancere produktet Sowlight, der siden har været rygraden i virksomheden, der holder til i Støvring.

Forleden fejrede RN Solutions sit 10-års jubilæum – der desuden falder sammen med, at Rune Nielsens fødselsattest runder 50 år – for kunder, samarbejdspartnere og venner af huset.

Siden stiftelsen er der kommet mange nye produkter til, fortæller Rune Nielsen, der leverer til både landbrug, industri og endda forsvaret, som man har udviklet et specielt lys til kanonerne på krigsskibe.

- Der kommer flere og flere opgaver inden for industrien, men 85 procent af vores slutkunder er stadig i landbruget. Omdrejningspunktet er i høj grad belysning til levende dyr og så de mere specielle opgaver, som der ikke rigtig er andre, der laver, fortæller Rune Nielsen.

Mens grisene var udgangspunktet, kan man i dag finde belysning til dyr i stort set alle størrelser og forme hos RN Solutions. Blandt andet har man udviklet et specielt lys, der skal få fluelarverne hos insektlandbruget Enorm til at lægge endnu flere æg.

Mens lys-løsningerne til svine-, ko- og fjerkræstaldene er nemme at montere for enten landmanden selv eller elektrikeren med de såkaldte push-in-klemmer, er staldbelysningen også special-coatet, så den ikke tager skade af ammoniak, mens støv og vand heller ikke burde give problemer, fortæller Rune Nielsen.

Alle produkterne bliver fremstillet i Kina, hvor RN Solution også har kontor for at være tæt på produktionen.

Efter 10 år med konstant udvikling i sortimentet, forventer Rune Nielsen, at der over de kommende år bliver udviklet endnu flere specielle lysløsninger til både landbrug og industri.

Næste store udfordring bliver dog på et mere praktisk plan, når der skal findes ud af, hvordan man får plads til indholdet fra de to 40 fods containere, der lander på matriklen i Støvring i næste uge.

Læs også