bannerPos

Valuta: Intet skidt nyt fra handelskrigsfronten holder dollar i ro

AF: RITZAU FINANS

14-05-2019 21:03

Der har tirsdag ikke været noget negativt nyt om handelskrigen mellem USA og Kina, og blandt andet derfor er der relativt roligt i valutamarkedets hovedkryds - yen svækkes dog mod dollar. Markedet sætter deres lid til endnu et Trump-tweet.

Troen på en løsning trods den tilsyneladende optrapning fra både USA's og Kinas side er tilsyneladende trådt i baggrunden tirsdag.

Mandag aften amerikansk tid gav den amerikanske præsident, Donald Trump, udtryk for, at han fornemmer, at der kan være en løsning på vej i konflikten.

Trumps udtalelse kom i forlængelse af meldinger om, at han allerede har planlagt at mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, på G20-topmødet i Japan i juni.

Donald Trumps udtalelser er da også krydret med en tidshorisont på tre til fire uger, inden der vil være vished om forhandlingernes eventuelle succesfulde udfald og dermed også, om Trumps "fornemmelse" er korrekt.

Yen svækkes på forhåbningerne om, at handelsforhandlingerne vil ende positivt. Behovet for sikkerhed, som yen og yen-dominerede aktiver traditionelt tilbyder, mindskes.

Euro koster tirsdag middag 1,1230 dollar mod 1,1255 dollar mandag eftermiddag, og dollar koster 109,69 yen mod 109,10 yen mandag eftermiddag.

Det britiske pund ligger presset tirsdag i det laveste niveau i maj. Manglende fremskridt i forhandlingerne om brexit mellem Labour og Theresa May er sammen med en generelt styrket dollar på handelskrigsudviklingen forklaringen, vurderer Bloomberg.

Pund koster tirsdag middag 1,2944 dollar mod 1,2980 dollar mandag eftermiddag.

Digitale muligheder og øget rådgivning giver bedre bundlinje hos landmænd

Ny analyse viser, at 19 landmænd, der var de første til at teste Seges’ digitale økonomistyringsprogram Dashboard, har oplevet markante forbedringer af deres økonomi.

Hyld landbruget for at optimere biomassen

Planteavlerne bør ikke finde sig i, at energisektoren render med hele gevinsten i klimaregnskabet, siger Søren Ilsøe, konsulent i Agrovi.

Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.

Anerkendt i samfundskontrakten

- Moderniseringsstøtten til nybygning af moderne slagtesvineanlæg er samfundets anerkendelse af vores bidrag til samfundsøkonomien og beskæftigelsen, siger Lars Jensen, Stensager Svin.

Billigere stipladser til slagtesvinene

»Konceptstalden« er ifølge Seges Svineproduktion, et billigere, men produktionssikkert bud på et alternativ til den traditionelle slagtesvinestald.

- Er vi da virkelig så ulandsbetragtet, at en ansøger ikke vil bo med os

At lederen af Landbrugsstyrelsen i Augustenborg har tjenestested i København fører nu til, at Venstre indkalder både finansminister og fødevareminister til åbent samråd. Landboformand undrer sig også.

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.
Side 1 af 1773 (35449 artikler)Prev1234567177117721773Next