bannerPos

Valuta: Intet skidt nyt fra handelskrigsfronten holder dollar i ro

ritzau Finans

14-05-2019 21:03

Der har tirsdag ikke været noget negativt nyt om handelskrigen mellem USA og Kina, og blandt andet derfor er der relativt roligt i valutamarkedets hovedkryds - yen svækkes dog mod dollar. Markedet sætter deres lid til endnu et Trump-tweet.

Troen på en løsning trods den tilsyneladende optrapning fra både USA's og Kinas side er tilsyneladende trådt i baggrunden tirsdag.

Mandag aften amerikansk tid gav den amerikanske præsident, Donald Trump, udtryk for, at han fornemmer, at der kan være en løsning på vej i konflikten.

Trumps udtalelse kom i forlængelse af meldinger om, at han allerede har planlagt at mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, på G20-topmødet i Japan i juni.

Donald Trumps udtalelser er da også krydret med en tidshorisont på tre til fire uger, inden der vil være vished om forhandlingernes eventuelle succesfulde udfald og dermed også, om Trumps "fornemmelse" er korrekt.

Yen svækkes på forhåbningerne om, at handelsforhandlingerne vil ende positivt. Behovet for sikkerhed, som yen og yen-dominerede aktiver traditionelt tilbyder, mindskes.

Euro koster tirsdag middag 1,1230 dollar mod 1,1255 dollar mandag eftermiddag, og dollar koster 109,69 yen mod 109,10 yen mandag eftermiddag.

Det britiske pund ligger presset tirsdag i det laveste niveau i maj. Manglende fremskridt i forhandlingerne om brexit mellem Labour og Theresa May er sammen med en generelt styrket dollar på handelskrigsudviklingen forklaringen, vurderer Bloomberg.

Pund koster tirsdag middag 1,2944 dollar mod 1,2980 dollar mandag eftermiddag.

Brasiliansk farmer dyrker Conservation Agriculture – fordi det på alle måder er bedst

På Agripastos Farm er efterafgrøder, sundt sædskifte og nye, bedre såmaskiner taget i brug for især at gøre jorden mere frugtbar ved at øge dens indhold af humus. Skiftet til CA har også betydet, at erosionen er ophørt, hvilket er særdeles vigtigt.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31708 artikler)Prev1234567158415851586Next