bannerPos

Valuta: Intet skidt nyt fra handelskrigsfronten holder dollar i ro

ritzau Finans

14-05-2019 21:03

Der har tirsdag ikke været noget negativt nyt om handelskrigen mellem USA og Kina, og blandt andet derfor er der relativt roligt i valutamarkedets hovedkryds - yen svækkes dog mod dollar. Markedet sætter deres lid til endnu et Trump-tweet.

Troen på en løsning trods den tilsyneladende optrapning fra både USA's og Kinas side er tilsyneladende trådt i baggrunden tirsdag.

Mandag aften amerikansk tid gav den amerikanske præsident, Donald Trump, udtryk for, at han fornemmer, at der kan være en løsning på vej i konflikten.

Trumps udtalelse kom i forlængelse af meldinger om, at han allerede har planlagt at mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, på G20-topmødet i Japan i juni.

Donald Trumps udtalelser er da også krydret med en tidshorisont på tre til fire uger, inden der vil være vished om forhandlingernes eventuelle succesfulde udfald og dermed også, om Trumps "fornemmelse" er korrekt.

Yen svækkes på forhåbningerne om, at handelsforhandlingerne vil ende positivt. Behovet for sikkerhed, som yen og yen-dominerede aktiver traditionelt tilbyder, mindskes.

Euro koster tirsdag middag 1,1230 dollar mod 1,1255 dollar mandag eftermiddag, og dollar koster 109,69 yen mod 109,10 yen mandag eftermiddag.

Det britiske pund ligger presset tirsdag i det laveste niveau i maj. Manglende fremskridt i forhandlingerne om brexit mellem Labour og Theresa May er sammen med en generelt styrket dollar på handelskrigsudviklingen forklaringen, vurderer Bloomberg.

Pund koster tirsdag middag 1,2944 dollar mod 1,2980 dollar mandag eftermiddag.

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next