DM i pløjning: Vinder velbesøgt DM for sjette år i træk

For sjette år i træk blev DM i pløjning vundet af forhåndsfavoritten Martin Lindberg Velling. Det skete ved et velbesøgt stævne i Skave ved Holstebro arrangeret af LandboUngdom MidtVest.

Det kræver koncentration og fokus på detaljerne at få succes ved DM i pløjning. Her er en af deltagerne ved DM i standardplov i gang med at finjustere under flækning. Foto: Henning K. Andersen Det blev pløjet på livet løs ved DM i pløjning i Skave udenfor Holstebro. Billedet her er taget fredag under DM i skolepløjning, der blev vundet af Grindsted Landbrugsskole. Foto: Henning K. Andersen Årets DM i pløjning var pænt besøgt af tilskuere, både fredag og lørdag. Foto: Henning K. Andersen

Der er Martin Lindberg Velling - og så alle andre, når vi taler DM i pløjning. Velling kunne ved weekendens DM i Skave udenfor Holstebro lade sig hylde som dansk mester for sjette år i træk med en klar sejr i seniorernes DM i standardplov.

Da dommerne havde talt point sammen for de 12 bedømmelseskategorier, stod det klart, at Martin Lindberg Velling var en sikker dansk mester med 235 point, foran Peter Lindberg Nielsen, der sluttede på andenpladsen med 211,75 point.

Efter sejren slog Martin Lindberg Velling fast, at han nu går efter et stort resultat ved næste års VM i Letland.

- Jeg har jo prøvet det før, men det er da altid dejligt. Nu er det videre til VM, hvor jeg håber, jeg kan hive de sidste point hjem og sikre mig en podieplads. Det er målet. Jeg bliver ved for at vinde VM, sagde Martin Lindberg Velling efter sin sikre sejr.

Velbesøgt stævne

Stævnet forløb over to dage med masser af konkurrencer, men også mange besøgende. Ved redaktionens afslutning var det ikke gjort endeligt op, hvor mange mennesker, der havde lagt vejen forbi stævnet, men Martin Rohde Andersen, der stod i spidsen for arrangementet, var meget tilfreds med, hvordan det var forløbet.

- Vi er ovenud tilfredse med de her to dage. Vi havde en kanon dag fredag, hvor landbrugssjkolerne var på besøg, og en endnu bedre dag lørdag, hvor vejret spillede totalt max overfor os, lød det fra Martin Rohde Andersen, der fortsatte:

- Alt har bare været i vores favør, og vi har ikke haft de store udfordringer. Det hele har bare kørt på skiner, folk har bare været glade, sagde han kort før afslutningen på arrangementet lørdag.

Han var inde på, at stævnet havde skabt flere gode minder for han og de mange frivillige, der var med til at få arrangementet til at køre på skinner.

- Jeg vil huske stævnet for opbakningen fra pløjerne og den generelle opbakning til os, både fra de enkelte pløjegrupper, landbrugsskolerne, de frivillige, der er mødt talstærkt op for at få det hele til at lykkes. Det har været meget positivt at opleve, sagde Martin Rohde Andersen.

Hyldet af sponsor

Den gode opbakning til arrangementet, og til arrangørerne bag, var til at tage og føle på i løbet af de to dages stævne. Det gjorde sig også gældende hos flere af sponsorerne. Blandt dem var sliddelsvirksomheden Mølbro Productions, der havde sponsoreret præmierne til vinderne.

- Jeg hylder den slags arrangementer, og jeg er rigtig glad for den fokus, der er på pløjekonkurrencer, også i Danmark. Jeg synes, det er en disciplin, som man bør støtte og hylde. Det er fantastisk, at der er nogen, der går op i det, og har konkurrencer. Det er der nok ikke så mange i Danmark, der faktisk forstår, det kan være en disciplin. Men det er bare fedt, sagde administrerende direktør Knud Rughave, der var på besøg begge dage af stævnet.

Han var glad for at møde både deltagere og tilskuere til DM, blandt andet til en snak om de produkter, som Mølbro laver.

- Sliddelsproduktionen er ikke tilfældigt bøjet stål, for der ligger meget knowhow i, og rigtig meget viden og erfaring omkring det. Så det vil jeg gerne snakke med de unge mennesker om, men også med en masse landmænd, sagde Knud Rughave.

Resultater fra DM i pløjning 2022

Standardplov (senior) 
1. Martin Lindberg Velling, Hobro, 235 point 
2. Peter Lindberg Nielsen, Hobro, 211,75 point 
3. Palle Lind Christensen, Hjørring, 210,75 point 

Vendeplov (senior) 
1. Søren Korsgaard, Holstebro, 252 point 
2. Jesper Madsen, Odder, 246,25 point 
3. Flemming Thorsager, Give, 222,25 point 

Skolepløjning
1. Grindsted Landbrugsskole 115,50 point
2. Bygholm Landbrugsskole, Team Knoldesparkerne 109,25 point
3. Bygholm Landbrugsskole, Team Vi går i dybden: 101,75 point

Vendeplov (junior) 
1. Anders Andersen, Kjellerup, 187,25 point 
2. Rasmus K. Hedegaard, Bedsted Thy, 187 point 
3. Søren Møller, Nykøbing Mors, 183,25 point 

Landbrugsklasse  
1. Nis Geertsen, Hanstholm, 173,5 point 
2. Enar Noe Harpøth, Vemb, 168 point 

Standardplov (junior) 
1. Jacob Neimann, Hobro, 214,5 point 


 

Læs også