bannerPos

Arla hæver mælkeprisen

Arla hæver prisen på mælk, selv om priserne på verdensmarkedet har været for nedadgående. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

25-09-2018 13:58
Arlas acontopris for konventionel mælk stiger med 1 eurocent pr. kilo i oktober 2018. Prisen for økologisk mælk stiger med 2 eurocent.

Det oplyser selskabet tirsdag. Acontoprisen for økologisk mælk stiger med 3 eurocent pr. kilo  i Sverige, 2 eurocent pr. kilo  i Danmark og er uændret i Storbrittanien og Centraleuropa. 

Den nyligt introducerede justering til de økologiske landmænd, der har besluttet at benytte sig af EU-garanterede undtagelser for brug af ikke-økologisk foder, vil fortsat være 3 eurocent pr. kilo.

- Mens Arla’s resultatudvikling har givet mulighed for en prisstigning, er den seneste forbedring på de globale industripriser aftagende, idet der nu er forventning om at tørken vil have mindre påvirkning på mængderne end oprindeligt forventet. Som en konsekvens, mens SMP og ostepriser forbliver relativt stabile, er smør- og flødepriserne faldet i de seneste uger.

Med den fulde indvirkning af tørken, som næppe vil mærkes før ultimo 2018 og primo 2019, kan markedet atter ændre sig, hedder det i en meddelelse til andelshaverne.Bekymring over mangel på leverance af økologisk mælk, på grund af tørken, presser priserne op i Skandinavien, sammenlignet med vore øvrige markeder som p.t. er mere stabile.
Udsigten for mælkeprisen for de næste måneder er stabil, hedder det i meddelelsen.

For konventionel mælk er fedtværdien 32,11 kroner per kilo, og proteinværdien er 35,32 kroner per kilo.
For økologisk mælk er fedtværdien 39,92 kroner per kilo, og proteinværdien er 43,91 kroner per kilo.

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next