Markedsnote: Rentenedsættelse ikke nok?

Den amerikanske centralbank Federal Reserve sænkede onsdag aften styringsrenten i USA med 0,25procent, men dens signaler vil skuffe markedet, vurderer Nykredit i en kommentar.

- Pressemeddelelse og ikke mindst Fed-medlemmernes forventninger til rentesænkninger fremadrettet lever ikke op til det, markederne mener nødvendigt. Centralbanken ser ikke yderligere rentesænkninger i 2019 og 2020 – det vil være en skuffelse for mange, skriver Nykredit, der samtidig konstaterer, at den amerikanske centralbank har oprevideret prognosen for væksten en smule.

- Med en prognose, der peger på vækst omkring trend, så er det måske naturligt, at centralbanken ikke ser behov for de store yderligere tilpasninger i renten. Men spørgsmålet er, om den vurdering holder?, skriver Nykredit.

En stor gruppe af medlemmerne af styringsrådet ser gerne flere rentenedsættelser, men altså ikke et flertal.

Uændret tysk svine- og sonotering

Den tyske slagtesvinenotering var i går uændret 1,85 euro pr. kg, hvilket svarer til 13,78 kroner.

Den tyske sonotering er ligeledes uændret 1,43 euro pr. kg, eller 10,65 kroner. Det oplyser Danske Svineproducenter.

Afventende stemning i forhold til grisekød i Europa

Det europæiske marked for grisekød er lige nu præget af en afventende stemning. Den fornyede fremgang i eksporten til Kina ser ud til at have overrasket mange.

- Forarbejdningsindustrien køber kun lige det, de skal bruge for at kunne levere de varer deres kunder i fortrinsvis detailhandlen bestiller. De hastigt stigende priser siden foråret gør, at der stort set ikke er kampagner på produkter af grisekød, hvilket et stykke hen ad vejen er forklaringen på et generelt faldende salg i Europa, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown, i Markedsberetningen.

Eksporten til Kina lægger en god bund under priserne i øjeblikket. Derfor er der et stabilt salg af alle delstykker og udskæringer, men det er en udfordring at drive priserne yderligere op i Europa.

- Det er vores fornemmelse, at mange i industrien er lidt forvirrede efter et forår, hvor grisekød pludseligt steg eksplosivt. Derefter faldt markedet lidt tilbage hen over sommeren, hvor salget til Kina dykkede, og nu er det så igen småt med adgangen til råvarer. Det tyder på, at nogle gambler i en forventning om, at eksporten ud af Europa snart vil dykke igen, men det ser vi ingen tegn på i øjeblikket, siger Lars Albertsen.

Europæiske forskere og politikere går sammen i kampen mod afrikansk svinepest

Den stående ekspertgruppe vedrørende afrikansk svinepest i Europa, som er organiseret af OIE og FAO, har i begyndelsen af september holdt sit 14. møde. Ekspertgruppen fokuserer på faglige vinkler og rådgiver nationale politikere med henblik på at sikre udbredelsen af de bedst mulige tiltag, der kan begrænse spredningen af den afrikanske svinepest. Det skriver Tican i et nyhedsbrev.

Gruppen af eksperter arbejder med afsæt i opdrag fra de internationale organisationer OIE og FAO, som repræsenterer medlemslandene – i praksis alle nationer – og dermed i praksis med afsæt i de nationale regeringer.

Europa har været tidligst ude med at få organiseret en ekspertgruppe, som altså allerede har holdt 14 møder med henblik på at udveksle faglige indsigter og fremme politiske initiativer. I Asien blev en tilsvarende ekspertgruppe etableret i april, og i Nord-/Sydamerika er en ekspertgruppe under etablering.

Interesserede kan læse mere på OIE’s hjemmeside under punktet »Press Releases« eller via Ticans hjemmeside.

Uændret svinenotering

Noteringen for slagtesvin, søer og orner er uændret. Også økotillægget er uændret, lyder meldingen fra Danish Crown.

Det betyder, at noteringen i næste uge vil ligge på 12,00 kroner for slagtesvin, 8,90 for søer og 7,90 for orner.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også