Vigende kødmarked

Der er et hårdt marked for kød i Europa for tiden. 

- Herhjemme faldt salget af fersk oksekød fra midten af 2017 til og med første halvår af 2019 med 3,8 pct. ifølge Nielsen, og i større eller mindre grad er det samme billede, der gør sig gældende i de andre lande, hvor man også ser tilbagegang på 3-5 pct., siger topchefen i Danish Crown, Jais Valeur ifølge FødevareWatch. 

Jais Valeur tilføjer, at nedgangen i enkeltkategorier har været større, mens der har været et øget salg af ofte dyrere udskæringer til den foodservice- og restaurationssektor, der over store dele af Europa har set en fremgang i de seneste år.

Sådan forudser Jais Valeur dog ikke, at det bliver ved med at være.

- Det er ikke, fordi vi ser en stor effekt af, at flere bliver veganere eller vegetarer. I stedet er den store udfordring for os, at almindelige danskere er begyndt at kigge på deres kødforbrug, og at de spiser lidt mere fisk, lidt mere grønt, og at kødet får en lidt mindre plads end tidligere, siger han ifølge FødevareWatch.

Jais Valeur mener stadig, det er for tidligt at sige noget om, hvor hurtigt og hvordan markedet vil bevæge sig.

Læs også