Første Agromek efter fire års pause

To gange gennem de seneste år er Agromek blevet »corona-aflyst«, men tredje gang er lykkens gang, og tirsdag den 29. november åbnes den første Agromek siden 2018.

Agromek venter nu lige om hjørnet, og forventningerne til messen de to sidste dage i november og de to første decemberdage er store. Arkivfoto: Erik Hansen

Danmarks største landbrugsmesse, Agromek, holdes næste gang i dagene 29. november til 2. december 2022 i MCH Messecenter Herning.

For første gang i fire år slår MCH Messecenter Herning i slutningen af november dørene om til Agromek, der i to omgange de senere år er blevet aflyst som følge af corona-pandemien.

Først blev den oprindelige 2020-udgave flyttet fra november 2020 til januar 2021, men på det tidspunkt var der fortsat så mange restriktioner, at arrangørerne igen valgte at udsætte Agromek – i første omgang på ubestemt sted. I april 2021 blev det så vedtaget at udsætte messen til november/december 2022.

Tredje gang blev lykkens gang. Agromek venter nu lige om hjørnet, og forventningerne til messen de to sidste dage i november og de to første decemberdage er store.

Der er tilmeldt over 500 udstillere, og i løbet af de fire messedage forventes mere end 40.000 besøgende, der har været »det normale« for Agromek, som i år finder sted for 42. gang.

65 produktnyheder

Vanen tro er der et væld af aktiviteter i løbet af messen, der som altid også har forskellige temaområder, hvor man går i dybden med forskellige emner. Traditionen tro kan de besøgende også se frem til en række nyheder.

På Agromek 2022 præsenteres således hele 65 produktnyheder, der er blevet vurderet og bedømt af et fagligt ekspert- og dommerudvalg og tildelt henholdsvis et, to eller tre stjerner – med sidstnævnte som den højeste score.

Blandt de mange produktnyheder, som er placeret i syv forskellige interesseområder, er 21 nomineret til Agromek Awards – tre i hver af de syv kategorier. De nominerede er fundet blandt de 41 to- og tre-stjernede produktnyheder, som Agromeks nyhedsudvalg tidligere har kåret.

Hædres på åbningsdag

Dagen før Agromek åbner, vil de nominerede nyheder blive udsat for en grundig vurdering af en række prisudvalg, der består af kommende brugere – landmænd, maskinstationsejere samt repræsentanter fra entreprenør- og anlægsgartnerbranchen.

Brugerne i disse prisudvalg vil besøge de nomineredes stande på Agromek. Herefter vil de udpege vinderne ud fra, hvad de mener vil få størst praktisk betydning for den enkelte landmand eller landbruget som helhed.

På Agromeks åbningsdag den 29. november vil vinderne af Agromek Awards blive hædret. Der bliver uddelt to priser inden for følgende to sektorer: »Markredskaber« og »Staldmekanisering«.

Traktorer og høstmaskiner samt »Entreprenør, Vej og Park« er slået sammen i én gruppe. Endelig er der en pris for »Kornhåndtering« samt for »Viden og Service«.

Agromek 2022

Åbningstider

Tirsdag den 29. november: Kl. 9.00 - 17.00.

Onsdag den 30. november: Kl. 9.00 - 20.00 (gratis entré fra kl. 16.00).

Torsdag den 1. december: Kl. 9.00 - 17.00.

Fredag den 2. december: Kl. 9.00 - 17.00.

Adresse

MCH Messecenter Herning,

Vardevej 1, 7400 Herning.

Billetter

Billetpriser og billetkøb – se www.agromek.dk.

Arrangører

Dansk Agroindustri og Landbrug & Fødevarer.

Besøgstal

Her er besøgstallene for de tre seneste udgaver af Agromek

November 2014: 46.919

November 2016: 41.688

November 2018: 40.214

De nominerede er:

Blandt de mange produktnyheder er 21 nomineret til Agromek Awards.

Sektor: Kornhåndtering: 

 • Geoteam A/S, Håndholdt enhed til måling af protein, fugt, kulhydrater og olieindhold i kerner. 
 • Geoteam A/S, Flowmåler til måling af vand og protein i korn i siloanlæg eller mejetærsker
 • Assentoft Silo, Nitrogen generator for gastæt silo

Sektor: Entreprenør, vej og park

 • Stenderup A/S, Elektrisk skridstyret minilæsser
 • AG Precision ApS, Iquus, autonom traktor
 • Herborg Maskinforretning A/S, Elektrisk Variabel Transmission

Sektor: Markredskaber

 • Danfoil A/S, Pilot Spray Assist
 • Agro-Bag A/S, Halvautomatisk redskab til sikker tømning af bigbags
 • MSR Plant Technology ApS, Stængelløft og -separering ved mekanisk vækststandsning i kartofler
 • Seges Innovation P/S, Bedre udnyttelse af kvælstof i gylle med automatisk logning af data fra gyllevogne i CropManager
 • Hydrosafe ApS, Farvede håndtag til hydraulikslanger med automatisk støvbeskyttelse
 • BioCover A/S, Spildindikator for gyllekvælstof

Sektor: Staldmekanisering

 • Big Dutchman (Skandinavien) A/S, Løbe/drægtighedsboks for løsgående søer
 • JH Agro A/S, JH HyppigUdslusning – Fuldautomatisk styring til gyllehåndtering i grisestalde
 • Agrisys A/S, Agrisys PorciSys – individual fodring til pattegrise
 • Lely Nordic A/S, Reduktion af ammoniak fordampning fra kvægstalde med Lely Sphere
 • Best Farm A/S, Dobbelt drikkekop til pattegrise i farestier, bestående af en flaske (stående på hovedet) + en drikkekop med 2 ventiler + Dryo+Drop funktion.
 • Agrifarm, 0- Emission systemet - løser den "grønne omstilling" i Verden for husdyrproduktionen.

Sektor: Viden & Service & Øvrige 

 • Seges Innovation P/S, CRiskA: Nem og tilgængelig viden om faremærket kemi samlet i en app, der lever op til lovgivningen
 • Seges Innovation P/S, Dynamisk gødningsplan med CropManager, som beregner det absolutte behov for N-gødning i vinterhvede
 • Best Farm A/S, Software program – Pig-Signal management

Læs også