Trods usikker minkfremtid: Ung nordjyde køber mink til avl i 2023

Selvom der endnu ikke er nogen afklaring på fremtiden for minkavl i Danmark, har en af avlerne, 28-årige Martin Korsbæk fra Nordjylland, indkøbt mink til næste sæson.

En af de 15 danske minkavlere, der har tilmeldt sig dvaleordningen for minkavl, 28-årige Martin Korsbæk, har taget en chance. Han har nemlig købt mink ind til avlen i 2023. Det oplyser DR Nyheder. 

Alt i alt drejer indkøbet sig om 600 tæver og 120 hanner. Og nordjyden har måttet have tegnebogen op af lommen, fortæller han.

- Jeg skal lægge halvdelen i udbetaling allerede nu. Det er omkring 150.000 kroner, jeg har ude at svømme. Hvis politikerne ikke beslutter, at jeg må have mink igen, kan de penge være spildt, siger Martin Korsbæk til DR Nyheder.

Vi ville gerne have haft fødevareminister Rasmus Prehns kommentar til, at der endnu ikke er en afklaring på, om det bliver muligt at drive minkavl i Danmark i 2023. Men ministeriet oplyser, at ministeren er på ferie. Vi har dog fået følgende skriftlige udmelding fra Rasmus Prehn.

- Det er afgørende, at en beslutning om genåbning træffes på et forsvarligt grundlag. Det er en meget stor beslutning, og vi er nødt til at tænke os grundigt om og overveje det meget nøje. Udgangspunktet lige nu er, at det midlertidige forbud udløber ved årsskiftet. Jeg ønsker selvfølgelig, at der kommer en afklaring så hurtigt som muligt, lyder det fra fødevareministeren.

Det er ord, som den nordjyske minkavler har svært ved at bruge til noget. Han efterlyser handling fra Rasmus Prehn.

- Jeg håber, vi har en minister, der kommer ud af busken. Nu havde han jo lovet os et svar inden sommerferien. Den tidsfrist er for længst gået, hvis det er dette års sommerferie, han refererer til, siger Martin Korsbæk til DR Nyheder.

Læs også